Služby
| autor: Martin Boška

Ženské derby na Letné stanovilo návštěvností nový ligový rekord

DSC_1764.jpg foto: Pavel Jiřík

Česká nejvyšší ženská soutěž má nový divácký rekord! Postaralo se o něj dlouho očekávané ženské derby mezi Spartou a Slavií, které se uskutečnilo na pražské Letné a dorazilo na něj 5734 diváků. Po jediné brance, o níž se postarala Lauren Chang, v něm nakonec zvítězila domácí Sparta.

Opatrný úvodní poločas vyvrcholil aktivnější druhou půlí, kterou nakonec rozhodla jediná potrestaná chyba. Sparťanka Martínková předběhla dvě bránící slávistky, doběhla si pro odklizený balon a následně přesně odcentrovala do vápna, kde si míč našla Lauren Chang, napodruhé překonala brankářku – a bylo rozhodnuto! 

Více jak pět tisíc domácích diváků v ochozech doslova šílelo a oslavovalo vítěznou branku svého týmu. Sparta se důležitou výhrou posunula na první místo, kde drží dvoubodový náskok. O konečném pořadí však není zdaleko rozhodnuto, protože v nadstavbě se spolu oba týmy utkají ještě dvakrát. Potenciální třetí souboj je poté možný ve finále Poháru žen.

Návštěvnost překonala hned tři rekordy – nejvyšší divácká kulisa na Spartě, na derby i v lize. Další dva stále zůstávají nedotčeny, na utkání Ligy mistryň mezi Slavií a Bayernem Mnichov dorazilo do pražského Edenu přes 6800 diváků a na zahajovací zápas ME žen do 17 let v roce 2017 si do Plzně našlo cestu na stadion přes 10 200 fanoušků.