Aktuality
| autor: Martin Boška

Zdeněk Ondrášek jde z Plzně do rumunského FCSB

Jindříšek Ondrášek - Vlastimil Vacek.JPG foto: Vlastimil Vacek

Dvaatřicetiletý útočník Zdeněk Ondrášek nezahájil letní přípravu s Viktorií Plzeň. Od západočeského klubu dostal povolení k hledání si nového angažmá. Na tom se nakonec domluvil s rumunským FCSB, který se dříve nazýval Steaua Bukurešť.

Rodák ze Strakonic zahájil svou profesionální kariéru na jihu Čech, kde nastupoval v českobudějovickém Dynamu. Po šesti sezonách v černobílém dresu směřovaly jeho kroky do zahraničí. 

Na čtyři sezony se upsal norskému Tromso a v severské soutěži patřil pravidelně k nejlepším střelcům. Následovaly další čtyři sezony ve Wisle Krakow a po posledním střelecky povedeném ročníku přesun do zámoří.

V dresu Dallasu se proháněl po hřištích americké Major League Soccer, kde se stal po krátké době oblíbencem texaských fanoušků. Angažmá na americkém kontinentě mu dokonce přineslo několik reprezentačních nominací. Za národní tým si zahrál Ligu národů a také kvalifikaci na EURO, ve které v Edenu Česku vystřelil výhru nad Anglií.

Do Plzně si Ondráška přivedl bývalý trenér Viktorie Adrián Guľa. V loňské sezoně nastoupil do 31 ligových zápasů, ve kterých vstřelil 6 branek. Prosadil se také ve 3. předkole Evropské ligy proti dánskému SønderjyskE.

Nyní se kanonýr s přezdívkou „Kobra“ přesouvá do Rumunska, kde bude oblékat dres klubu FCSB, který je českým fanouškům poměrně známý. V sezoně 2017/2018 s ním právě Viktoria Plzeň vypadla ve třetím předkole Ligy mistrů a v té samé sezoně se oba týmy znovu potkaly ve skupině Evropské ligy, kterou český klub vyhrál a FCSB postoupilo do vyřazovacích bojů z druhého místa.

„Zdeňkovi Ondráškovi děkujeme za služby, které pro náš klub odvedl. Na startu nové sezony jsme si vyhodnotili, že bude pro obě strany lepší, když se naše cesty rozejdou a dali Zdeňkovi svolení s hledáním nového angažmá, na němž se nyní domluvil s FCSB. Přejeme mu v novém působišti hodně štěstí,“ řekl k přestupu generální ředitel Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

„Na Viktorku budu vzpomínat jen v dobrém. Chtěl bych poděkovat i všem fanouškům, klubu budu držet palce a když to čas dovolí, rád se tu vždy zastavím,“ sdělil Zdeněk Ondrášek.

Blogy

Blog Ondřeje Zlámala

Slavia si neumí poradit se zataženou obranou

Fanoušci Slavie jakoby sledovali loňskou sezonu ze záznamu. Slavia prohospodařila náskok na čele tabulky a zatímco vloni nepohrdla titulem Plzeň, tentokrát má k němu našlápnuto Sparta. Červenobílí... >>
Blog Martina Michalce

Na své fotbalové škole mluvil Petr Čech o posunu mladé generace i o své budoucnosti

Po dlouhých třech letech se Petr Čech dostal osobně na svoji fotbalovou školu. A dokonce poprvé v pozici někoho, kdo nemusí řešit neodkladné pracovní záležitosti spojené s novou sezonou. Na konci... >>
Blog Martina Bošky

Vzestup českého ženského fotbalu? Diametrální. Není se vůbec za co stydět, ba naopak

V souvislosti s ženským fotbalem si v posledních dnech vybavíme především obrovské zklamání, které přineslo penaltové vyřazení v baráži o postup na evropský šampionát. Fotbalistky měly postup... >>