Aktuality
| autor: Ondřej Zlámal

Aktéři přestřelky v Edenu: rozhodlo sedm minut po druhé brance Slavie

P1150482.JPG foto: CZECH 4 SPORT

V Edenu se odehrál další strhující a atraktivní zápas. Po remíze 2:2 s Teplicemi Slavia prohrála s Boleslaví 3:4. Jedenáct branek ve dvou zápasech, červenobílí z nich mají ale jediný bod. Tentokrát po osmi zápasech prohráli.

“Rozhodujícím momentem bylo to, že jsme dokázali snížit na jedna dva a pak ještě do poločasu srovnat,” říkal po zápase šťastný střelec rozhodující branky Tomáš Wágner.

Měl pravdu. Slávisté ve 37. minutě nedokázali změnit tempo hry a dohrát poločas bez problémů, místo toho nechali svěřence trenéra Jarolíma vyrovnat. „O přestávce jsme si řekli, že půjdeme za vítězstvím,“ dodal Wágner.

S hodnocením zápasu se boleslavský útočník shodl s trenérem Beránkem. „Rozhodlo sedm minut, které následovaly po našem vedení 2:0.“

V útočném zápase zaujala ještě jedna věc. Chvílemi totiž připomínalo házenou, co střela na branku, to gól. Ani jeden z brankářů svůj tým výjimečným zákrokem ala Petr Čech nepodržel.

„Nebudu otevřeně kritizovat své hráče, na tuto otázku je brzy,“ řekl trenér Beránek na dotaz, zda tento zápas nezměnil jeho názor na post brankářské jedničky.

To trenér Karel Jarolím zářil štěstím. „Hráči věděli, jak moc mi na zápase záleží. Vzpomínky na Slavii mívám často. Přeju ji všechno dobré, v tomto zápase jsem byl na druhé straně. Věřím tomu, že je na vzestupné cestě,“ řekl na tiskové konferenci.

Vyjádřil se i k incidentu s Baézem. „Stál jsem mu v cestě. Šel do mě, nepochodil. Nic jsme si neřekli.“

V Edenu se na jaře znovu hrál výjimečně atraktivní fotbal. Přesto si asi někteří slávističtí fanoušci řeknou, že by příště možná brali nějakou bramboračku a jedna nula. Boleslav napravila úvodní zaváhání s Hradcem a je zase horkým kandidátem na pohárové příčky.

Blogy

Blog Ondřeje Zlámala

Slavia si neumí poradit se zataženou obranou

Fanoušci Slavie jakoby sledovali loňskou sezonu ze záznamu. Slavia prohospodařila náskok na čele tabulky a zatímco vloni nepohrdla titulem Plzeň, tentokrát má k němu našlápnuto Sparta. Červenobílí... >>
Blog Martina Michalce

Na své fotbalové škole mluvil Petr Čech o posunu mladé generace i o své budoucnosti

Po dlouhých třech letech se Petr Čech dostal osobně na svoji fotbalovou školu. A dokonce poprvé v pozici někoho, kdo nemusí řešit neodkladné pracovní záležitosti spojené s novou sezonou. Na konci... >>
Blog Martina Bošky

Vzestup českého ženského fotbalu? Diametrální. Není se vůbec za co stydět, ba naopak

V souvislosti s ženským fotbalem si v posledních dnech vybavíme především obrovské zklamání, které přineslo penaltové vyřazení v baráži o postup na evropský šampionát. Fotbalistky měly postup... >>