Aktuality
| autor: Ondřej Zlámal

Tomáš Wágner: specialista na branky v poslední minutě

P1150540.JPG foto: CZECH 4 SPORT

Tomáš Wágner má schopnost střílet rozhodující branky v posledních minutách. V dresu Plzně v Lize mistrů to ukázal proti CSKA, když zařídil postupovou výhru 2:1, v pátek v dresu Boleslavi se mu povedl podobný kousek a zařídil vítězství 4:3 nad Slavií. V pozápasovém rozhovoru prozradil, že za jeho branku může také trenérův pokyn.

Jak důležité bylo to, že jste Slavii od sebe v tabulce odstřihli?

Zápasů ještě bude hodně. Ale udělali jsme dobrý krok, abychom Slavii nechali za sebou. Sledujeme tabulku a jsou tam i jiné týmy, se kterými se o poháry budeme muset porvat.

Byl to takový zápas, co šance, to gól...

Asi ano, my jsme začali v první půli dobře a byli jsme asi lepší i celkově v celém průběhu, drželi jsme míč. Pak přišly standardní situace a prohrávali jsme dva nula. Vůbec jsem to nechápal, Slavii jsme tím pomohli. Nakonec to dobře dopadlo. Takový zápas se musel všem líbit.

Jak těžké bylo se dostat z těch situací, kdy jste prohrávali 0:2 a pak, když jste za stavu 2:2 neproměnili obrovskou šanci a vzápětí dostali gól?

Od začátku sezony dostáváme laciné góly. Nám jednoznačně pomohlo snížení na jedna dva, to je jasné. Navíc jsme stihli hned vyrovnat. O přestávce jsme věděli, že jsme byli lepší, věřili jsme si, že vyhrajeme. Pak když jsme znovu prohrávali, tušili jsme, že to bude těžké, ale nevzdali jsme to.

Na konci jste rozhodl, čekal jste, že tam budete mít tolik místa?

Myslím, že u mne stoper byl. Trenér mi to říkal už před zápasem, že si mám takto za stopera chodit a čekat balony na přední tyč, abych ho přeskočil. Přišlo to v 93. minutě, Slavia už na to nestihla odpovědět. Samozřejmě, že to pro mne byla velká radost, stejně tak pro fanoušky i celý tým.

Bylo na trenérovi Jarolímovi vidět, jak důležitý zápas se blíží?

Nedával to moc najevo, ale po zápase jsem ho viděl v kabině a mohu říct, že byl hodně spokojený.

   

 

Blogy

Blog Ondřeje Zlámala

Slavia si neumí poradit se zataženou obranou

Fanoušci Slavie jakoby sledovali loňskou sezonu ze záznamu. Slavia prohospodařila náskok na čele tabulky a zatímco vloni nepohrdla titulem Plzeň, tentokrát má k němu našlápnuto Sparta. Červenobílí... >>
Blog Martina Michalce

Na své fotbalové škole mluvil Petr Čech o posunu mladé generace i o své budoucnosti

Po dlouhých třech letech se Petr Čech dostal osobně na svoji fotbalovou školu. A dokonce poprvé v pozici někoho, kdo nemusí řešit neodkladné pracovní záležitosti spojené s novou sezonou. Na konci... >>
Blog Martina Bošky

Vzestup českého ženského fotbalu? Diametrální. Není se vůbec za co stydět, ba naopak

V souvislosti s ženským fotbalem si v posledních dnech vybavíme především obrovské zklamání, které přineslo penaltové vyřazení v baráži o postup na evropský šampionát. Fotbalistky měly postup... >>