Aktuality
| autor: Ondřej Zlámal

Tomáš Pokorný vzpomínal na osm a půl roku se Slavií

P1140010.JPG foto: CZECH 4 SPORT

Osm a půl let vozil Slavii. Řidič autobusu Tomáš Pokorný strávil v blízkosti červenobílého týmu pěkný kus života. V úterý odpoledne si našel čas, aby do naší nové knihy Vzpomínky mistrů přidal řadu svých jedinečných zážitků a historek.

„Poprvé jsem řídíil slávistický autobus v prosinci 2002. Vezl jsem kluky ještě ze starého Edenu, splnil se mi sen, stal jsem se součástí klubu, vzpomínám si na to, jak mi tehdy můj šéf kladl na srdce, že autobus musí být perfektně připravený a jak jsem se na to těšil. Jeli jsme na venkovní zápas do Ostravy,“ začal svoje téměř hodinové vyprávění.

„Nejkrásnější byla asi cesta ze Strahova do centra na Václavské náměstí po postupu do Ligy mistrů. Autobusy do centra nesmí, to víte, že hned u nás byli policisté. Vyřídil to s nimi kapitán Erich Brabec, co jim tehdy řekl, to ale netuším,“ prozrazuje jednu z příhod.

Na každou cestu jsme jeli vždy perfektně načasovaní, trenér Karel Jarolím se mnou vždy čas odjezdu a trasu předem probíral. Připravovali jsme pro tým i správnou hudbu,“ přiblížil nám detaily své tehdejší práce.

Součástí Tomášových vzpomínek  byla i řada vtipných příhod, které se týkaly třeba toho, kdo kde v autobuse zasedne,  protože bylo potřeba vyčlenit místo pro ty, kdo rádi hráli při cestování karty.

„Poznal jsem celou řadu hráčů – od Pavla Kuky, Honzy Suchopárka, Radka Bejbla až po ten tým, který působil pod trenérem Michalem Petroušem. Byla to parta, která držela při sobě, panovaly v ní velice dobré vztahy. Proto toho tolik tým dokázal,“ řekl na závěr.

Na ty nejlepší historky se mohou čtenáři těšit v knize Vzpomínky mistrů, která  vyjde na podzim tohoto roku.

Blogy

Blog Ondřeje Zlámala

Slavia si neumí poradit se zataženou obranou

Fanoušci Slavie jakoby sledovali loňskou sezonu ze záznamu. Slavia prohospodařila náskok na čele tabulky a zatímco vloni nepohrdla titulem Plzeň, tentokrát má k němu našlápnuto Sparta. Červenobílí... >>
Blog Martina Michalce

Na své fotbalové škole mluvil Petr Čech o posunu mladé generace i o své budoucnosti

Po dlouhých třech letech se Petr Čech dostal osobně na svoji fotbalovou školu. A dokonce poprvé v pozici někoho, kdo nemusí řešit neodkladné pracovní záležitosti spojené s novou sezonou. Na konci... >>
Blog Martina Bošky

Vzestup českého ženského fotbalu? Diametrální. Není se vůbec za co stydět, ba naopak

V souvislosti s ženským fotbalem si v posledních dnech vybavíme především obrovské zklamání, které přineslo penaltové vyřazení v baráži o postup na evropský šampionát. Fotbalistky měly postup... >>