Aktuality
| autor: Ondřej Zlámal

Tomáš Necid se ze Zwolle nestačil ani odstěhovat

necid.jpg foto: CZECH 4 SPORT

„Normálně mne vyměnil za Vacloše, bydlím teď s Adamem Hlouškem,“ okomentoval na oko nazlobeně útočník Tomáš Necid skutečnost, že na reprezentačním srazu už nebydlí s Markem Suchým. Na dobré náladě mu to ale neubralo. Bylo na něm vidět, že je rád, že se vrátil do nizozemského Zwolle, odkud si ani nestačil odvézt své věci.

Na začátku jara vás trápilo zranění, jak to vypadá teď?

Jsem zdravý. Stoprocentně. Žádný problém nemám. V přestupovém období jsem zraněný byl, proto padly přestupové varianty, které byly rozjednané. Jsem rád, že jsem zpátky ve Zwolle, že můžu hrát a trénovat. Co bude v létě, to uvidíme.

Je to lepší varianta, než zůstat v Rusku?

Je. V Rusku bych nehrál. Jsem šťastný za to, že jsem zpátky. Teď nechci nic jiného řešit. Důležitý je teď sraz a zápasy v klubu.

Proč se vám tak líbí?

Máme dobrý tým, hrajeme útočný fotbal. Tam ale hrají útočně všechny týmy. Pro ofenzivní hráče je to ideální liga.

Bylo těžké se vrátit zpátky do sestavy? V zápase proti Cambuuru vás vystřídal Nijland a stačil dát hattrick...

Já jsem mohl dát v tom samém utkání snad pět gólů. Ale neměl jsem štěstí, pochytal mi to gólman. Naopak on dal penaltu a pak mu sedlo všechno, včetně nádherné střely z dálky.  Návrat po zranění je vždycky těžký. Běhat bez balonu není jednoduché nikdy, ale už je to za mnou. Jsem rád, že jsem zpátky v sestavě.

Jak vás vůbec zpátky uvítali? Nebyl jste pryč dlouho.

Hlavně mne výborn přivítali fanoušci. Když jsem nastoupil po návratu poprvé, skandovali moje jméno, to bylo příjemný.

Máte stejné číslo i místo v kabině? Nechali to volné, abyste se mohl vrátit?

To nevím, ale nikdo tam neseděl. Číslo stejné mám. Trenér byl z mého návratu nadšený, to mne taky potěšilo.  Většinu věcí jsem odsud nestačil ani odvézt.  Vrátil jsem se i do stejného bytu, kde ty věci zůstaly.

Vaše nominace byla trochu odložená, nezarazilo vás to?

Dozvěděl jsem to z internetu, že se bude rozhodovat mezi mnou a Škodovkou. V neděli po zápase mi volal Dušan Fitzel, že mám přijet na sraz, zabalil jsem si věci a jsem tady.

Sledoval jste Milana Škodu ve Slavii?

Viděl jsem první poločas...

A šel jste se sbalit...

To ne. Přiznám se, že jsem se na druhý poločas nekoukal, fotbal to nebyl nic moc. Pak už mi volali z Prahy.

Jak se těšíte na návrat do Edenu? Bude to výhoda pro vás, že to tam znáte?

Nejenom pro mne, ale pro všechny. Hrajeme doma. Na velkém, krásném stadionu, co víc si přát. Nesmíme nic podcenit a pořádně se připravit. Musíme vyhrát.

Co vám už trenéři řekli o Lotyšsku?

Zatím jsme rozebírali jenom zápas s Islandem. Lotyšsko teprve přijde. Rozebrali jsme pozitivní i negativní věci z výhry. Těch pozitivních tam bylo samozřejmě víc.

Blogy

Blog Ondřeje Zlámala

Slavia si neumí poradit se zataženou obranou

Fanoušci Slavie jakoby sledovali loňskou sezonu ze záznamu. Slavia prohospodařila náskok na čele tabulky a zatímco vloni nepohrdla titulem Plzeň, tentokrát má k němu našlápnuto Sparta. Červenobílí... >>
Blog Martina Michalce

Na své fotbalové škole mluvil Petr Čech o posunu mladé generace i o své budoucnosti

Po dlouhých třech letech se Petr Čech dostal osobně na svoji fotbalovou školu. A dokonce poprvé v pozici někoho, kdo nemusí řešit neodkladné pracovní záležitosti spojené s novou sezonou. Na konci... >>
Blog Martina Bošky

Vzestup českého ženského fotbalu? Diametrální. Není se vůbec za co stydět, ba naopak

V souvislosti s ženským fotbalem si v posledních dnech vybavíme především obrovské zklamání, které přineslo penaltové vyřazení v baráži o postup na evropský šampionát. Fotbalistky měly postup... >>