Aktuality
| autor: Ondřej Zlámal

Řecká liga začala za zavřenými dveřmi, fanoušci se servali v ulicích

altime.jpg foto: Intime

Před čtrnácti dny po výtržnostech během aténského derby mezi Panathinaikosem a Olympiakosem se řecká vláda rozhodla pozastavit zápasy profesionálních soutěží v zemi. O tomto víkendu se fotbal znovu začal hrát. Všechny zápasy se ale pořádaly bez diváků za zavřenými dveřmi.

Všechna tato utkání se obešla bez incidentů, došlo však k rvačce fanoušků PAOK a Arisu, po níž jeden z příznivců leží v nemocnici v kritickém stavu. Podle všeho se jednalo o předem domluvenou bitku, protože oba kluby už ve společné soutěži nehrají.

Při zápase Panathinaikosu s PAOK se diváci shromáždili u stadionu, klub jim přivezl obrovské obrazovky a tak se fandilo u nich. Zatímco v televizním přenosu byly vidět prázdné tribuny, bylo stále slyšet hlasité povzbuzování zpoza stadionu.

Aby toho nebylo málo, Olympiacos s Panthrakikosem nehrál, protože trávník na hostujícím stadionu nebyl ve způsobilém stavu. Poslední klub soutěže Niki Volou FC už ani do zápasů nenastupuje a prohrává je kontumačně, protože nesplňuje kritéria pro start v nejvyšší soutěži. OFI Kréta přišla o body, protože dluží hráčům peníze.

Také další kolo se bude hrát bez diváků. Náměstek ministra pro sport Stavros Kantonis to zdůvodnil tím, že kluby stále nedokázaly přijmout opatření pro to, aby zajistily bezpečnost na stadionech. Sám se chystá jednat o situaci s Michelem Platinim.

Řecký fotbal prochází hotovým očistcem. Alespoň mírnou úlevou může být to, že národní tým na konci března  nepojede ke kvalifikaci s Maďarskem s hráči, kteří za měsíc neodehráli jediný soutěžní zápas.

Blogy

Blog Ondřeje Zlámala

Slavia si neumí poradit se zataženou obranou

Fanoušci Slavie jakoby sledovali loňskou sezonu ze záznamu. Slavia prohospodařila náskok na čele tabulky a zatímco vloni nepohrdla titulem Plzeň, tentokrát má k němu našlápnuto Sparta. Červenobílí... >>
Blog Martina Michalce

Na své fotbalové škole mluvil Petr Čech o posunu mladé generace i o své budoucnosti

Po dlouhých třech letech se Petr Čech dostal osobně na svoji fotbalovou školu. A dokonce poprvé v pozici někoho, kdo nemusí řešit neodkladné pracovní záležitosti spojené s novou sezonou. Na konci... >>
Blog Martina Bošky

Vzestup českého ženského fotbalu? Diametrální. Není se vůbec za co stydět, ba naopak

V souvislosti s ženským fotbalem si v posledních dnech vybavíme především obrovské zklamání, které přineslo penaltové vyřazení v baráži o postup na evropský šampionát. Fotbalistky měly postup... >>