Aktuality
| autor: Martin Boška

Petra Bertholdová: Věřím našemu týmu, že postoupíme

PSX_20210409_161102.jpg foto: Pavel Jiřík ml.

Češky v úterý nastoupí k venkovní odvetě baráže o postup na Mistrovství Evropy proti Švýcarsku. První utkání skončilo v Chomutově remízou 1:1, o které rozhodly penalty na obou stranách.

„První zápas ukázal, že máme na to, abychom postoupili. Myslím si, že první poločas byl z naší strany velmi dobrý, druhý už se nám tolik nepovedl, ale přesto jsme se dostali do vedení 1:0 a je jen škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce,” komentovala výsledek úvodní duelu jedna z nejzkušenějších hráček českého týmu Petra Bertholdová.

Švýcarky získaly díky brance vstřelené na hřišti soupeře mírnou výhodu. Národní tým tak potřebuje vyhrát nebo vstřelit minimálně dvě branky. 

„Psychicky nás to ale nijak neovlivní. Jde jen o to, že výhra 1:0 by pro nás znamenala lepší výchozí pozici. Bude to těžký zápas. Švýcarsko je kvalitní tým, my musíme hrát naplno a udělat vše pro to, abychom minimálně jeden nebo dva góly daly,“ řekla k blížícímu se utkání česká obránkyně.

Zápas se odehraje na umělém trávníku. Bertholdová z toho ale obavy nemá. „Hra bude rychlejší, protože na umělé trávě balon lítá rychleji. Nám ale nezbývá nic jiného než vyhrát, takže do toho půjdeme naplno, ať se hraje na jakémkoliv povrchu,“ dodala.

Oba týmy se z prvního utkání už pořádně znají, přesto lze již vzhledem k důležitosti finálního duelu čekat odlišný průběh. „Bude to trochu jiný zápas, protože oba týmy už budou vědět co očekávat a pokusí se přinést něco nového. Věřím našemu týmu, že postoupíme,“ věří opora národního týmu. 

Odveta se hraje v úterý 13. dubna od 20:00 ve švýcarském Thunu. Živě duel vysílá ČT sport.

Baráž o postup na ME 2022
13.04. 20:00 Švýcarsko - Česká republika (Stockhorn Arena, Thun)
první utkání 1:1

 

 

Blogy

Blog Ondřeje Zlámala

Slavia si neumí poradit se zataženou obranou

Fanoušci Slavie jakoby sledovali loňskou sezonu ze záznamu. Slavia prohospodařila náskok na čele tabulky a zatímco vloni nepohrdla titulem Plzeň, tentokrát má k němu našlápnuto Sparta. Červenobílí... >>
Blog Martina Michalce

Na své fotbalové škole mluvil Petr Čech o posunu mladé generace i o své budoucnosti

Po dlouhých třech letech se Petr Čech dostal osobně na svoji fotbalovou školu. A dokonce poprvé v pozici někoho, kdo nemusí řešit neodkladné pracovní záležitosti spojené s novou sezonou. Na konci... >>
Blog Martina Bošky

Vzestup českého ženského fotbalu? Diametrální. Není se vůbec za co stydět, ba naopak

V souvislosti s ženským fotbalem si v posledních dnech vybavíme především obrovské zklamání, které přineslo penaltové vyřazení v baráži o postup na evropský šampionát. Fotbalistky měly postup... >>