Reference
| autor: Ondřej Zlámal

Pavel Nedvěd se těší na Setkání Legend v Edenu

DSC00367.JPG foto: CZECH 4 SPORT

Držitel Zlatého míče z roku 2003 Pavel Nedvěd přijel do Prahy zahájit prodej vstupenek na UEFA Under-21 EURO. Není to ale jediná akce na kterou se tento rok těší.

25. května se představí v exhibičním utkání CZECH TEAMU 96 proti Německu v Edenu. „Těším se moc. Poslední exhibice, která byla rozlučkou s kariérou Vládi Šmicera se velmi povedla, já očekávám, že to bude něco podobného. Všichni se na to hrozně těšíme, až na to, že mi trochu dělá starosti náš fyzický stav,“ prozradil Pavel Nedvěd.

„Rád bych, abychom se představili v dobrém světle, věřím, že se stihneme ještě trochu připravit,“ dodal.

Dvojnásobný medailista z mistrovství Evropy tráví sice při své práci v Juventusu spoustu času na hřišti, ale v poněkud jiné roli. „Jsem tam v kravatě a v obleku, netrénuju, jsem v kontaktu s mužstvem a s trenérem, je to všechno mimo fotbal, o žádném tréninku nemůže být řeč,“ dodává.

V rozhovoru pro média Pavel Nedvěd také prozradil, že podporuje kandidaturu Luíse Figa na předsedu FIFA. „Byl to vynikající, inteligentní hráč. Může hodně pomoct fotbalu, je to jedině dobře, že kandiduje. Změna je život, a ten fotbalový to potřebuje.“

A kdo podle Nedvěda vyhraje letošní Synot ligu? „Těžko říct, pokračuje boj mezi dvěma nejlepšími celky posledních let, Plzní a Spartou. Letos favorizuji trochu Spartu, i když se Plzeň výborně posílila. Přesto cítím, že se Sparta semkne a udělá všechno pro to, aby získala titul.“