Reference
| autor: Martin Boška

Lipsko bere první body v Lize mistrů, rozhodla penalta v závěru

645322DB-327B-404C-A50A-DB8627B726A7.jpeg foto: Martin Boška

Lipsko poprvé v letošním ročníku Ligy mistrů bodovalo. Po třech prohrách vybojovalo doma s PSG remízu 2:2. Rozhodla o ní penalta v nastaveném čase, kterou rozhodčí odpískal po shlédnutí videa a Szoboszlai jí následně s přehledem proměnil.

Nebyla to však první penalta zápasu a ani první zásah videa. Již v osmé minutě poslal červené býky do vedení Nkunku. O čtyři minuty zahrával penaltu André Silva, který mohl pro svůj tým na úvod zařídit velice slibné vedení, nicméně Donnarumma si s jeho zakončením pokutového kopu poradil a udržel Paříž na dosah jediné branky.

Vyrovnání přišlo ve 21. minutě a postaral se o něj Georginio Wijnaldum, který stál také u druhého gólu a patřil tak k největším hvězdám zápasu. Druhá branka se udála za zajímavé situace, kdy rozhodčí nejprve odpískal ofsajdové postavení, avšak vzápětí po shlédnutí opakovaného záběru své rozhodnutí změnil, čímž obrátil skóre zápasu ve prospěch hostí.

Roten Bullen potřebovali v zápase zvítězit, což se jim nepodařilo, a ztratili tak šanci na postup do vyřazovací části nejprestižnější soutěže. O ten se ještě popere kromě PSG také Manchester City a Bruggy. 

Svěřenci trenéra Jesseho Marsche však stále mohou pomýšlet na play-off Evropské ligy, do které mohou postoupit ze třetího místa. To momentálně okupují Bruggy, které mají o tři body více než německý celek.

„Zápas jsme začali dobře a rychle se ujali vedení, ale poté jsme zahodili šanci dostat se do vedení 2:0. Vyrovnávací branka v závěru zápasu byla více než zasloužená a zajistila nám alespoň bod. My jsme dnes samozřejmě chtěli všechny tři body. Navzdory tomu jsme předvedli dobrý výkon a nechali na hřišti všechno. Chceme předvést to stejné v sobotu proti Dortmundu,“ sdělil po zápase střelec první branky zápasu Christopher Nkunku.

„Vyrovnávací branka byla extrémně důležitá. Samozřejmě to byl velký tlak ujmout se penalty v závěru a Donnarumma je ještě k tomu skvělý gólman, ale zůstal jsem soustředěný a jsem šťastný, že jsem svým gólem pomohl týmu,“ komentoval proměněnou penaltu její exekutor Dominic Szoboszlai.

„Mohli jsme ze zápasu vytěžit víc. Nicméně je spoustu pozitiv, která si můžeme vzít z dnešního večer, protože jsme bojovali až do konce a hráli velice dobrý fotbal. Především první poločas se nám opravdu vydařil, na čemž chceme stavět proti Dortmundu,“ dodal.