Aktuality
| autor: Ondřej Zlámal

Liberec s Erichem Brabcem: Lepší výkon, stejný výsledek

P1130280.JPG foto: CZECH 4 SPORT

V novém složení, ale se stejným výsledkem. Liberečtí trenéři na Julisce do základní sestavy nominovali novou stoperskou dvojicí Brabec –Pokorný i staronového útočníka Breznaníka. Přesto z hlavního města tolik potřebné body nevezou.

Erich Brabec se stejným číslem, které nosil Radoslav Kováč, dirigoval obranu, stavěl standardky a defenzíva trojnásobného mistra nekolabovala tak jako před šesti dny proti Slavii. Hosté šli po přestávce do vedení  díky Šuralovi a jeho přímému kopu, Dukla pak ale vítězství strhla na svoji stranu.

Rozhodujícím momentem byla vlastní branka právě Ericha Brabce. Štětinův dlouhý nákop poslal hlavou nechytatelně za Kolářova záda.

„Balon jsem hlavičkoval na penaltě, nedostal jsem od gólmana pokyn, že si ho chce sebrat. Beru to na sebe, byl to můj gól,“ popsal pro Liberec nešťastný moment osmatřicetiletý obránce, který s novým týmem stihl jenom čtyři tréninky.

„Těšil jsem se na první zápas v Liberci, ale představoval jsem si to jinak. Nedopadlo to, ale pořád máme dostatek zápasů na to, abychom ligu zachránili,“ dodal.

Jiří Kotrba, který za trenérské duo chodí na pozápasové tiskovky, nepůsobil tak rozčarovaně jako po duelu se Slavií, ale spokojený samozřejmě vůbec nebyl.

„Brabec odehrál velice dobrý zápas s jedinou kaňkou v podobě vlastního gólu,“ uvedl a svému týmu vytkl dvě věci.

„Třetí gól byl po jasném faulu na Fleišmana, do kterého strčil protihráč a nemohl tak zabránit hlavičce. Musíme se ale s těmito momenty, kdy cítíme křivdu,  umět vyrovnat. Nemůžeme si také dovolit dostat v prvním poločase dvě žluté karty za zakopnutý míč. To jsou všechno věci, které nás v budoucnu mohou oslabit.  Musíme si to dát do pořádku, aby se nám to nestávalo,“ plánuje kouč týmu ze severu Čech.

Liberec má patnáct bodů a ocitá se pod stále větším tlakem na to, aby naplno zabodoval. V následiujících kolech nastoupí doma s Teplicemi a pak dvakrát venku v Ostravě a v Plzni.

Blogy

Blog Ondřeje Zlámala

Slavia si neumí poradit se zataženou obranou

Fanoušci Slavie jakoby sledovali loňskou sezonu ze záznamu. Slavia prohospodařila náskok na čele tabulky a zatímco vloni nepohrdla titulem Plzeň, tentokrát má k němu našlápnuto Sparta. Červenobílí... >>
Blog Martina Michalce

Na své fotbalové škole mluvil Petr Čech o posunu mladé generace i o své budoucnosti

Po dlouhých třech letech se Petr Čech dostal osobně na svoji fotbalovou školu. A dokonce poprvé v pozici někoho, kdo nemusí řešit neodkladné pracovní záležitosti spojené s novou sezonou. Na konci... >>
Blog Martina Bošky

Vzestup českého ženského fotbalu? Diametrální. Není se vůbec za co stydět, ba naopak

V souvislosti s ženským fotbalem si v posledních dnech vybavíme především obrovské zklamání, které přineslo penaltové vyřazení v baráži o postup na evropský šampionát. Fotbalistky měly postup... >>