O nás
| autor: Ondřej Zlámal

Klokani potřebují body. Zn. Hned.

jarolimboh.jpg foto: Pavel Jiřík

Předposlední kolo v Ďolíčku Plzeň, poslední kolo na Letné Sparta. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 mohou v posledních kolech Synot ligy rozhodovat o titulu. Pokud ovšem chtějí ušetřit své fanoušky nervydrásajících chvilek, musí do těchto dvou soubojů jít s jistotou záchrany. Jaro začínají ze třináctého místa, od sestupu je dělí dva body.

Rozhodnutí o obraně

Trenér Roman Pivarník přes zimu musel řešit situaci v defenzívě. Erich Brabec se k prodloužení smlouvy přemluvit nedal, přišla zranění. „Vypadá to, že to máme vyřešené. Máme tři zdravé stopery, Škerleho, Gajiče a Šmída, v tomto týdnu se rozhodneme, kteří dva proti Jihlavě nastoupí,“  shrnul situaci kouč zelenobílých pro CZECH 4 SPORT po poslední generálce s druholigovým Sokolovem. Jedním dechem dodal, že doufá, že všichni zůstanou zdraví, aby mohla hrát stabilizovaná sestava.

Kdo bude jedničkou v brance?

Další rozhodnutí ponechané na dny před ligou se týká brankáře. Proti Sokolovu byl v základu Milan Švenger, po přestávce ho nahradila nová akvizice Zdeněk Zlámal. „Je to také otazník. Zdeněk toho v poslední době moc neodehrál, ale na tréninku udělal velký pokrok. Ještě to rozhodneme, kdo bude jednička,“ říká k tomu kouč.

Špílmachrem Jarolím nebo Bratanovič?

Jasnější se zdá být situace kolem pozice špílmachra, který bude bojovnou hru Klokanů řídit. Měl by jim být Marek Jarolím. „Proto jsme ho do týmu brali. Ale máme tam víc variant pro zápasy doma a venku, nastupovat tam může i Bratanovič,“ připomíná Pivarník slovinského ofenzivního záložníka, který je u Botiče na hostování z Teplic.

Byl to on, kdo proti Sokolovu působil směrem dopředu nejnebezpečnějším dojmem společně s třiadvacetiletým útočníkem Matúšem Mikušem.  Fanoušci možná doufají, že se do své někdejší střelecké formy dostane i další Slovák Ivan Lietava. „Nejsme tým, že bychom to hráli na jednoho střelce, musíme se o góly podělit všichni týmově,“ prozradil David Bartek, který zápas se Sokolovem svoji prudkou dorážkou rozhodl.

Boj o Ďolíček

Klokany nečekají jen boje na hřišti. „Situace kolem stadionu stále vyřešená není, ale věříme, že by se mohla rozhodnout v nejbližší době,“ řekl našemu serveru mluvčí Tomáš Mutinský. Ve hře je směna pozemků za vedlejší parkoviště, kterou musí posvětit magistrát, aby vstoupila v platnost již podepsaná dvacetiletá nájemní smlouva mezi Prahou 10 a klubem. Právě stav nájemní smlouvy je tím, co klub potřebuje vyřešit opravdu naléhavě.

Bohemku nečeká dvakrát klidné jaro. Generálku na něj po boji zvládla a Sokolov porazila 2:1.

https://www.czech4sport.cz/uploads//images/profile_photo/ondra_o-nas.png
Mgr. Ondřej Zlámal

Vystudoval obor angličtina-čeština na FFUK. Po studiu pracoval jako učitel angličtiny, překladatel a sportovní reportér. V období 2003-2011 působil ve Slavii, v posledních čtyřech letech jako její mluvčí. V současnosti je fotbalovým reportérem a korespondentem pro zahraniční agenturu. Fotbal sleduje odmalička, jeho nejstarší vzpomínkou je zápas Slavia –LIAZ Jablonec, který skončil vítězstvím domácích 7:1.

zlamal@czech4sport.cz

https://www.czech4sport.cz/uploads//images/profile_photo/rosta_o-nas.png
Rostislav Bakula

Studoval pedagogickou fakultu na JU ČB, obor čeština-výtvarná výchova. V roce 2006 se začal věnovat grafickému designu, který ho vždy zajímal. Začínal v grafickém studiu tiskárny Protisk, od roku 2008 pak působí jako grafik na volné noze – především v Praze. Podílel se na zakázkách pro firmy jako Telefónica O2, Česká pojišťovna, Adidas, Greenpeace, Oriflame, automobilky Audi a Volkswagen atd. Později se začal věnovat také webové grafice.

bakula@czech4sport.cz