Aktuality
| autor: Martin Boška

Kateřina Svitková byla fanoušky zvolena nejlepší posilou West Hamu

PSX_20210409_172227.jpg foto: Pavel Jiřík ml.

Kateřina Svitková vyhrála ocenění pro nejlepší posilu ženského týmu West Hamu v loňské sezoně. V anketě na klubovém webu jí zvolili sami fanoušci kladivářů.

Opora ženského národního týmu zamířila stejným směrem jako Tomáš Souček loni v červenci, kdy s východolondýnským klubem podepsala dvouletou smlouvu. Od té doby se bývalá slávistka stala stabilní hráčkou základní sestavy a svému týmu pomohla k devátému místu v Super League, osmifinále FA Cupu a semifinále Ligového poháru.

Ve všech klubových soutěžích loni česká záložnice nastoupila k osmnácti zápasům, ve kterých dokázala vstřelil pět branek. Kvalitní výkony podávala také v reprezentaci, se kterou bojovala proti Švýcarkám až do penaltového rozstřelu v baráži o postup na Mistrovství Evropy.

Fanouškovské ocenění si může pětadvacetiletá rodačka z Plzně přidat ke třem vítězstvím nejlepší střelkyně české ligy, čtyřem prvenstvím v anketě Fotbalistka roku, čtyřem mistrovským titulům v dresu Slavie a nominaci na gól roku UEFA za dalekonosnou vyrovnávací trefu do sítě Bayernu v zápase Ligy mistryň.

Svitková při hlasování mezi fanoušky zvítězila nad Francouzkou Hawou Cissokovou a australskými hráčkami Mackenzie Arnoldovou a Emily van Egmondovou, které do týmu loni rovněž přišly z jejich domácích lig a staly se stabilními členkami kádru West Hamu.

Kromě zvolení za nejlepší posilu získala česká hráčka také nominaci na nejlepší gól sezony za svou přesnou střelu ke vzdálenější tyči z domácího utkání proti Birminghamu. Ocenění nakonec obdržela Adriana Leonová, která se průnikem do šestnáctky a střelou do šibenice prosadila proti fotbalistkám Tottenhamu.

„Je mi ctí, že jsem byla zvolena našimi příznivci. Slibuji, že v této sezóně budu ještě lepší,“ napsala Svitková po oznámení vítězství na Twitter.

Blogy

Blog Ondřeje Zlámala

Slavia si neumí poradit se zataženou obranou

Fanoušci Slavie jakoby sledovali loňskou sezonu ze záznamu. Slavia prohospodařila náskok na čele tabulky a zatímco vloni nepohrdla titulem Plzeň, tentokrát má k němu našlápnuto Sparta. Červenobílí... >>
Blog Martina Michalce

Na své fotbalové škole mluvil Petr Čech o posunu mladé generace i o své budoucnosti

Po dlouhých třech letech se Petr Čech dostal osobně na svoji fotbalovou školu. A dokonce poprvé v pozici někoho, kdo nemusí řešit neodkladné pracovní záležitosti spojené s novou sezonou. Na konci... >>
Blog Martina Bošky

Vzestup českého ženského fotbalu? Diametrální. Není se vůbec za co stydět, ba naopak

V souvislosti s ženským fotbalem si v posledních dnech vybavíme především obrovské zklamání, které přineslo penaltové vyřazení v baráži o postup na evropský šampionát. Fotbalistky měly postup... >>