Aktuality
| autor: Ondřej Zlámal

Josef Bazal bojuje na Žižkově o šanci ve Slavii

opava.jpg foto: CZECH 4 SPORT

Vstřelil dvě branky, kterými rozhodl domácí zápas s Třincem, stejně ho ale mrzely neproměněné šance. Josef Bazal, který je na hostování v druholigové Viktorii Žižkov ze Slavie, bojuje o pořádnou šanci v Edenu.

 

Co chybí Viktorce k tomu, aby byla v tabulce ještě výš?

Říkáme to všichni už po několikáté. V zápasech si vytváříme mnohem víc šancí a soupeře přehráváme, bohužel ty svoje příležitosti neproměňujeme. Víc se nám daří doma, kde nás podporují naši fanoušci.  Venku většinou inkasujeme a pak se dobýváme do uzavřeného bloku.

Proti Třinci jste to prolomil právě vy, takže vy ten recept znáte nejlépe?

Znám ho asi nejlíp. Kdybych za tento půlrok proměnil každou druhou šanci, tak jsem snad nejlepší střelec. Jsem rád, že se to tam padlo proti Třinci, dlouho jsem na to čekal. Před první brankou ke mně propadl nepovedený centr, přebral jsem si to zády k bráně, povedlo se mi to tam uklidit. Druhý gól zařídil Igor Súkeník, který mi to přihrál krásně před branku, soustředil jsem se jen na to to trefit do protipohybu brankáře.

Proč těch gólů nebylo víc?

My jsme šance měli, já jsem mohl dát aspoň čtyři branky, ty střely ale nebyly kvalitní a gólman si s nimi poradil. Měli jsme to rozhodnout dřív, udělali jsme to pro diváky zbytečně napínavější. Ke konci soupeř měl i nebezpečné brejky. Jsme rádi, že nás nepotrestali. Ale vyhráli jsme zaslouženě.

O Viktorce se hodně mluvilo v souvislosti s mimofotbalovými problémy, už je to lepší?

Já bych se k tomu nechtěl moc vyjadřovat. Já jsem tu na hostování ze Slavie, je mi jednadvacet a nemám rodinu. Nechci mluvit za ostatní.

Věříte, že si takovými výkony vybojujete pořádnou šanci ve Slavii?

Samozřejmě, mám tam ještě na dlouhou dobu smlouvu. Teď jsem na Viktorce, herně se nám daří, výsledkově by to mohlo být lepší.  Mně se tady líbí, co bude v létě, na to je ještě čas.

Asistent trenéra o vás mluvil pochvalně, ale taky říkal, že ještě potřebujete zapracovat na defenzivní činnosti, cítíte to taky tak?

Já s tím souhlasím. Raději útočím než bráním, teď ve Znojmě šel ten gól šel na můj vrub, trochu jsem tam zaspal. Jsou to moje rezervy, myslím si, že to do budoucna odstraním. Je to i o zkušenostech, jak rychle zareagovat. Trenér o tom se mnou hodně mluví. Snažím se na jeho rady dát.

Jak pozorně sleduje vaše výkony Slavia?

Věřím, že hodně, pan Kisel se mnou pravidelně komunikuje.

Viděl jsem vaši děkovačku s diváky, liší se hodně od té slávistické?

Je delší, zpíváme hymnu, kterou vymysleli fanoušci.  Líbí se mi to, ne všude to mají, i když na Slavii je samozřejmě taky.

 

Komentář asistenta Jaroslava Köstla:

Víme že Josef Bazal je fotbalista velice dobrých kvalit, směrem do ofenzívy je výborný. Nicméně na defenzívě má rezervy, na jejichž odstranění se snažíme s ním pracovat. Je to nadstandardní hráč, umí obejít soupeře jeden na jednoho, má velmi dobrou střelu. 

Blogy

Blog Ondřeje Zlámala

Slavia si neumí poradit se zataženou obranou

Fanoušci Slavie jakoby sledovali loňskou sezonu ze záznamu. Slavia prohospodařila náskok na čele tabulky a zatímco vloni nepohrdla titulem Plzeň, tentokrát má k němu našlápnuto Sparta. Červenobílí... >>
Blog Martina Michalce

Na své fotbalové škole mluvil Petr Čech o posunu mladé generace i o své budoucnosti

Po dlouhých třech letech se Petr Čech dostal osobně na svoji fotbalovou školu. A dokonce poprvé v pozici někoho, kdo nemusí řešit neodkladné pracovní záležitosti spojené s novou sezonou. Na konci... >>
Blog Martina Bošky

Vzestup českého ženského fotbalu? Diametrální. Není se vůbec za co stydět, ba naopak

V souvislosti s ženským fotbalem si v posledních dnech vybavíme především obrovské zklamání, které přineslo penaltové vyřazení v baráži o postup na evropský šampionát. Fotbalistky měly postup... >>