Aktuality
| autor: Ondřej Zlámal

Jedenadvacítku čekají testy na Letné a v Edenu

P1150922.JPG foto: CZECH 4 SPORT

V pondělí 23. března se v Benicích před polednem sejdou mladí fotbalisté vybraní trenérem Jakubem Dovalilem do české jedenadvacítky. V rámci svého soustředění je čekají je dva ostré testy proti účastníkům červnového UEFA Under-21 EURO. Nejprve se na Letné utkají s Anglií (27.3. 20:30), o čtyři dny později pak v Edenu s Portugalskem (31.3. 18:00).

„Do nominace jsme se snažili podle statistik a podle toho, jak to cítíme, ty nejlepší hráče,“ řekl na úvod tiskové konference trenér Jakub Dovalil. 

„Jsou tam nějaké otazníky. Je škoda, že se víc do hry nedostává Lukáš Masopust nebo Honza Baranek. Na druhou stranu nám oproti podzimu dělají někteří hráči velkou radost. Mohu k nim počítat všechny tři brankáře, Tomáše Kalase, který začal pravidelně hrát. Ve velmi dobré formě gólové i přihrávkové je Jirka Skalák z Boleslavi a Jarda Zmrhal ze Slavie a oba dva útočníci Matěj Vydra a Václav Kadlec,“ přidal kouč několik detailů k zápasovému vytížení svých svěřenců.

„Soupeři budou hodně silní, ukážou nám, jak na tom tři měsíce před EURO doopravdy jsme,“ dodal.

Už této nominaci předcházela jednání s Pavlem Vrbou, která se netýkala jenom Matěje Vydry. „Bylo to normální standardní jednání, domluvili jsme se. Matěj Vydra na mistrovství Evropy startovat chce, minulý půlrok neměl v áčku takové vytížení,“ přiblížil Dovalil průběh rozhovoru a dodal, že pokud bude Vydrova forma gradovat, může se zase objevit v áčku.

Ze jmen, které ještě v definitivní nominaci chybějí, vyjmenoval Dovalil Kadeřábka a Krejčího. Co se týká útoku - po zranění Krmenčíka trenér už kromě Kadlece jinou variantu v Synot lize nemá.

Anglie oznámí svoji nominaci ve čtvrtek 19.března. Tým z Albionu přiletí do Brna a trénovat po celou dobu pobytu bude v Olomouci, kde připraví i autogramiádu pro fanoušky.  Portugalci přiletí v neděli 29. března a trénovat a hrát budou jenom v Praze.

Přípravné zápasy české U21:

27.3. Letná 20:30

ČR – Anglie

31.3. Eden 18:00

ČR – Portugalsko

Vstupenky za 100 a 150 Kč se prodávají na ticketportal.cz a budou k dispozici také u stadionů před zápasy.

Nominace ČR U21:

Brankáři: Koubek, Pavenka, Reichl

Obránci: Baránek, Brabec, Hanousek, Holeš, Hybš, Jugas, Kalas, Stronati

Záložníci: Frýdek, Houska, Hrubý, Masopust, Petrák, Přikryl, Skalák, Takács, Trávník, Zmrhal

Útočníci: Václav Kadlec, Vydra

Blogy

Blog Ondřeje Zlámala

Slavia si neumí poradit se zataženou obranou

Fanoušci Slavie jakoby sledovali loňskou sezonu ze záznamu. Slavia prohospodařila náskok na čele tabulky a zatímco vloni nepohrdla titulem Plzeň, tentokrát má k němu našlápnuto Sparta. Červenobílí... >>
Blog Martina Michalce

Na své fotbalové škole mluvil Petr Čech o posunu mladé generace i o své budoucnosti

Po dlouhých třech letech se Petr Čech dostal osobně na svoji fotbalovou školu. A dokonce poprvé v pozici někoho, kdo nemusí řešit neodkladné pracovní záležitosti spojené s novou sezonou. Na konci... >>
Blog Martina Bošky

Vzestup českého ženského fotbalu? Diametrální. Není se vůbec za co stydět, ba naopak

V souvislosti s ženským fotbalem si v posledních dnech vybavíme především obrovské zklamání, které přineslo penaltové vyřazení v baráži o postup na evropský šampionát. Fotbalistky měly postup... >>