O nás
| autor: Václav Hanzlík

Jak si vedou Češi v Norimberku?

norimb.JPG foto: Ondřej Zlámal, CZECH 4 SPORT
Čeští fotbalisté mají v Norimberku již dlouhé roky více než slušnou pověst. U fanoušků se dodnes těší velké oblibě Tomáš Galásek, Marek Nikl či dlouhán Jan Koller. Tradici české kolonie aktuálně udržuje hned trojice borců - Ondřej Čelůstka, Ondřej Petrák a Jan Polák. Jak si vlastně vedou v tomto týmu II. bundesligy? Pro náš web CZECH 4 SPORT jejich dosavadní výkony zhodnotil redaktor odborného magazínu Kicker Harald Kaiser, jenž pečlivě monitoruje dění v klubu.

 

ONDŘEJ ČELŮSTKA

“Ondřej si vybojoval naprosto jednoznačně místo na pravé kraji obranné čtyřky. Trenér René Weiler si na něm cení především to, že dokáže svou stranu hřiště opravdu spolehlivě pohlídat a uzavřít. Defenziva je tedy na jedničku. Na jaře by si ale měl dovolat ještě akcí více směrem dopředu. FCN během zimní přestávky přivedl jednoho nového hráče a vypůjčil si i dvacetiletého Sebastiana Kerka z Freiburgu, který by měl prakticky stoprocentně nastupovat na pravém kraji zálohy, tedy před Čelůstkou. Jejich spolupráce by tedy měla být harmoničtější než s Danielem Candeiasem a Robertem Kochem, kteří na tomto postu nastupovali na podzim.”
 
 
ONDŘEJ PETRÁK

“Ondřej Petrák stále platí za jeden z největších talentů v rámci FCN. Poté co ze začátku nastupoval ve středu obrany a odpykal si trest (7. listopadu při porážce 1:2 v Sandhausenu dostal červenou a byl suspendován na dva zápasy), začal hrát defenzivního záložníka. Rovněž na jaře bude patřit do základní jedenáctky.”


JAN POLÁK

“Kapitánem ho před sezónou jmenoval Valerien Ismael, stejně se rozhodl i nový kouč René Weiler. V první třetině sezóny se necítil úplně stoprocentně zdravý, takže nemohl naplnit úplně velmi vysoká očekávání po jeho návratu do klubu. “Teď už mi je zase dobře,” tvrdí nyní a již v posledních zápasech roku 2014 naznačil velký vzestupný trend. Pod trenérem Weilerem operuje na hřišti o trochu více vepředu než pod Ismaelem, takže může více udávat tón ofenzivní hře týmu.”

 
https://www.czech4sport.cz/uploads//images/profile_photo/ondra_o-nas.png
Mgr. Ondřej Zlámal

Vystudoval obor angličtina-čeština na FFUK. Po studiu pracoval jako učitel angličtiny, překladatel a sportovní reportér. V období 2003-2011 působil ve Slavii, v posledních čtyřech letech jako její mluvčí. V současnosti je fotbalovým reportérem a korespondentem pro zahraniční agenturu. Fotbal sleduje odmalička, jeho nejstarší vzpomínkou je zápas Slavia –LIAZ Jablonec, který skončil vítězstvím domácích 7:1.

zlamal@czech4sport.cz

https://www.czech4sport.cz/uploads//images/profile_photo/rosta_o-nas.png
Rostislav Bakula

Studoval pedagogickou fakultu na JU ČB, obor čeština-výtvarná výchova. V roce 2006 se začal věnovat grafickému designu, který ho vždy zajímal. Začínal v grafickém studiu tiskárny Protisk, od roku 2008 pak působí jako grafik na volné noze – především v Praze. Podílel se na zakázkách pro firmy jako Telefónica O2, Česká pojišťovna, Adidas, Greenpeace, Oriflame, automobilky Audi a Volkswagen atd. Později se začal věnovat také webové grafice.

bakula@czech4sport.cz