Aktuality
| autor: Martin Boška

Ipswich vítá druhého českého gólmana, k Holému se přidává Hladký

twitter Ipswich Town.jpg foto: Twitter - Ipswich Town FC

Třicetiletý brankář Václav Hladký přestoupil do anglického týmu Ipswich Town, který hraje tamní třetí nejvyšší soutěž. Do nového působiště se přesouvá z klubu čtvrté anglické ligy Salford City. S klubem podepsal tříletý kontrakt.

V Ipswichi se Hladký potká s dalším českým gólmanem Tomášem Holým, který v klubu působí jako brankářská jednička již dvě sezony. Nyní se však spekuluje o jeho návratu do Gillinghamu hrajícího stejnou soutěž, v němž český strážce svatyně působil mezi lety 2017 a 2019.

Hladký měl v Salfordu vynikající sezonu. Vychytal 22 nul a získal tak ve čtvrté lize ocenění Zlatá rukavice, které je udělováno brankáři s nejvyšším počtem čistých kont.

Zároveň byl jako brankář vybrán do nejlepší jedenáctky soutěže a v sezoně 2019/2020 s týmem vyhrál pohárovou soutěž pro týmy ze třetí a čtvrté ligy s názvem EFL Trophy.

Ve finále vychytal penaltový rozstřel, po kterém nakonec se svými spoluhráči porazili Portsmouth 1:0 a odchovanec Brna, který v tuzemsku rovněž oblékal dres Slovanu Liberec, byl za svůj výkon vyhlášen hráčem zápasu.

Pro Hladkého je Ipswich jeho třetím zahraničním angažmá. Po působení ve skotském St. Mirrenu a Salfordu se nyní s jeho novým týmem pokusí postoupit do prestižní Championship, což je dlouhodobým cílem klubu.

„Z mého osobního hlediska to byla velice úspěšná sezona. Chtěli jsme postoupit, ale bohužel se nám to nepovedlo. Byl to skvělý rok a poznal jsem spoustu skvělých lidí, ale Ipswich přišel s nabídkou, kterou jsem nemohl odmítnout. Je tu obrovský stadion, skvělá parta lidí a výborná fanouškovská základna. Je čas se posunout dál a já nyní musím znovu ukázat své nejlepší výkony. Velice se na to těším,“ řekl Hladký k přestupu v rozhovoru pro klubový web.

Blogy

Blog Ondřeje Zlámala

Slavia si neumí poradit se zataženou obranou

Fanoušci Slavie jakoby sledovali loňskou sezonu ze záznamu. Slavia prohospodařila náskok na čele tabulky a zatímco vloni nepohrdla titulem Plzeň, tentokrát má k němu našlápnuto Sparta. Červenobílí... >>
Blog Martina Michalce

Na své fotbalové škole mluvil Petr Čech o posunu mladé generace i o své budoucnosti

Po dlouhých třech letech se Petr Čech dostal osobně na svoji fotbalovou školu. A dokonce poprvé v pozici někoho, kdo nemusí řešit neodkladné pracovní záležitosti spojené s novou sezonou. Na konci... >>
Blog Martina Bošky

Vzestup českého ženského fotbalu? Diametrální. Není se vůbec za co stydět, ba naopak

V souvislosti s ženským fotbalem si v posledních dnech vybavíme především obrovské zklamání, které přineslo penaltové vyřazení v baráži o postup na evropský šampionát. Fotbalistky měly postup... >>