Aktuality
| autor: Martin Boška

Futsalistky Nástěnek Brno jsou novými mistryněmi republiky

Nástěnky Brno - MČR - Karin Tylová.jpg foto: Karin Tylová

Novými mistryněmi České republiky ve futsalu žen se staly Nástěnky Brno. O jejich prvenství rozhodl poslední zápas proti pražské Slavii. Slávistky až do závěrečného utkání neinkasovaly. Nakonec v něm však podlehly 1:2 a titul zamířil do Brna.

Víkendový turnaj v Ostravě odehrálo celkem osm týmů, které byly rozděleny do dvou sobotních skupin. Tři nejlepší týmy z každé skupiny postoupily do finálové nedělní skupiny, kde se utkaly s týmy z opačné skupiny a o konečném pořadí rozhodlo konečné pořadí ve finálové tabulce.

Skupinu A ovládla suverénně pražská Slavia, která ve třech utkáních nastřílela třináct branek a ani jednou neinkasovala. Přesvědčivým výkonem si dokázaly slávistky poradit i s dosavadními mistryněmi Tequilkami z Chlebičova. Ty skončily s šesti body na druhém místě. Trojici postupujících doplnil Interobal Plzeň, který zvítězil nad Gamaspolem Jeseník, jehož hráčky po třech prohrách na turnaji skončily.

Ve skupině B měl hrát tým Tanga Hodonín, avšak jeho hráčky ve čtvrtek postihlo ničivé tornádo. Během jejich tréninku v hodonínské hale přišly o kus střechy nad hlavou a svá auta. Z pochopitelných důvodů tak na turnaji nastoupit nemohly. V obou ostravských halách probíhala po celý víkend veřejná sbírka na jejich podporu.

Druhou skupinu ovládly se stoprocentním bodovým ziskem pozdější mistryně z Brna. Na druhém místě se umístil se čtyřmi body tým SKPŠ Praha a o bod méně vybojoval třetí Black Bridge Praha. S jedním bodem z turnaje vypadl domácí Baník Ostrava.

Nedělní zápasy finálové skupiny až do samotného závěru rozuzlení nepřinesly. Poslední rozhodující utkání mezi sebou sehrála Slavia a Nástěnky Brno. Oba týmy měly šanci na prvenství. Nástěnky potřebovaly výhru, kterou nakonec vybojovaly. V utkání proti do té doby neporaženým a neprostřeleným slávistkám zvítězily 2:1 a staly se tak novými mistryněmi republiky.

Druhé místo obsadily se ztrátou jednoho bodu slávistky. Na třetí příčce se poté umístily obhájkyně titulu z Chlebičova.

Finálová skupina 

Black Bridge Praha FCW - Tequilky SK Viktorie Chlebičov 0:10
SK Interobal Plzeň - SKPŠ Praha 0:0
SK Slavia Praha - Black Bridge Praha FCW 11:0
Nástěnky Brno - SK Interobal Plzeň 4:0
SKPŠ Praha - SK Slavia Praha 0:2
Tequilky SK Viktorie Chlebičov - Nástěnky Brno 1:1
SK Interobal Plzeň - Black Bridge Praha FCW 4:2
SKPŠ Praha - Tequilky SK Viktorie Chlebičov 0:3
SK Slavia Praha - Nástěnky Brno 1:2

Tabulka finálové skupiny

Pořadí Tým Z V R P Skóre Body
1. Nástěnky Brno 5 4 1 0 16:3 13
2. SK Slavia Praha 5 4 0 1 22:2 12
3. Tequilky SK V. Chlebičov 5 3 1 1 16:4 10
4. SKPŠ Praha 5 1 1 3 3:7 4
5. SK Interobal Plzeň 5 1 1 3 4:13 4
6. Black Bridge Praha FC 5 0 0 5 2:34 0

Blogy

Blog Ondřeje Zlámala

Slavia si neumí poradit se zataženou obranou

Fanoušci Slavie jakoby sledovali loňskou sezonu ze záznamu. Slavia prohospodařila náskok na čele tabulky a zatímco vloni nepohrdla titulem Plzeň, tentokrát má k němu našlápnuto Sparta. Červenobílí... >>
Blog Martina Michalce

Na své fotbalové škole mluvil Petr Čech o posunu mladé generace i o své budoucnosti

Po dlouhých třech letech se Petr Čech dostal osobně na svoji fotbalovou školu. A dokonce poprvé v pozici někoho, kdo nemusí řešit neodkladné pracovní záležitosti spojené s novou sezonou. Na konci... >>
Blog Martina Bošky

Vzestup českého ženského fotbalu? Diametrální. Není se vůbec za co stydět, ba naopak

V souvislosti s ženským fotbalem si v posledních dnech vybavíme především obrovské zklamání, které přineslo penaltové vyřazení v baráži o postup na evropský šampionát. Fotbalistky měly postup... >>