Reference
| autor: Ondřej Zlámal

Fillo litoval, že Štěcha nakonec nenachytal

FilloMartin21215.JPG foto: CZECH 4 SPORT

Byla to určitě zajímavá situace. V druhém poločase za stavu 2:1 se útočník Příbrami Martin Fillo napadal rozehrávajícího sparťanského brankáře Marka Štěcha, který prováhal moment, kdy mohl míč po malé domů odkopnout, pak mu nevyšla ani klička Fillovi a octl se čelem k vlastní brance a nevěděl přesně, kde příbramský hráč je. Bylo na něm znát, že i v této chvíli hledá možnost, jak nevyrobit rohový kop.

Nakonec měl sparťanský brankář štěstí, jeho tísňový odkop sice Fillo srazil, ale míč skončil mimo branku.

„Byla to škoda, měl jsem být rychlejší a trochu víc předvídat, protože se do toho zamotal. Bylo by to na dva dva a Sparta by to měla zase těžké,“ popsal Fillo nezvyklou herní situaci, která se obyčejně odehrává spíše na středu hřiště než před prázdnou brankou. „Pak dali dva góly a my jsme už neměli sílu, celý zápas jsme běhali bez míče,“ dodal devětadvacetiletý záložník.

Fillo má pravdu, že by se zápas mohl zdramatizovat. Pro gólmana, který by takovým způsobem inkasoval, by zbývající minuty také nebyly dvakrát jednoduché. Uvědomili si to i diváci, kteří následný Štěchův odkop z první ocenili úlevným potleskem.

Záložník na Letné zaskakoval za absentujícího útočníka Romana Bednáře na hrotu příbramského útoku. „Příště už budeme mít k dispozici Zemana a Bednáře, bude to pro nás mnohem lepší, jsou to oba hráči, kteří jsou nebezpeční směrem dopředu. Bylo vidět, jak nám chyběli,“ vyhlížel Fillo další zápas, ve kterém Tobiášovi svěřenci změří síly v sobotu s Mladou Boleslaví.