O nás
| autor: Ondřej Zlámal

Dřížďal v Ďolíčku potkal staré známé

feromon.jpg foto: Pavel Jiřík

V létě 2007 mu zápas na stejném stadionu změnil fotbalový život. Svým výkonem tehdy zaujal pozorovatele Slavie natolik, že si ho vyhlédla do svého kádru.  V únoru 2015 vyběhl František Dřížďal na stejný trávník do přípravného utkání s Baníkem Sokolov. „Tentokrát to zlomový zápas kariéry určitě nebude,“ usmál se šestatřicetiletý držitel dvou mistrovských titulů.

 

Jak se vám proti Klokanům hrálo?

Pro nás to byl výborný zápas hlavně proto, že jsme po dlouhé době hráli na přírodní trávě. Ještě včera jsme trénovali na umělce. Znovu jsme si uvědomili, že to je na normální trávě úplně jiný sport. Na Bohemce bylo vidět, že je s přípravou o čtrnáct dní dál. Začínají za týden, bylo to znát.

Prohráli jste o branku, ale sahali jste chvílemi i po remíze...

Je škoda, že David Vaněček v úvodu druhého poločasu svou šanci neproměnil, Zdeněk Zlámal to krásně chytil, míč mu zůstal pod tělem, nemohli jsme ani dorážet. Nakonec zápas zvrátili, měli ještě jednu, dvě šance, bylo to zasloužené vítězství. Měli i herní převahu.

Nastoupil jste na levém beku, nehrával jste spíš napravo?

Už ve Slavii jsem hrál na obou stranách, v Sokolově to nějak vyšlo na levého, napravo už mne nikdo nechce pustit.

Co všechno trenér Daniel Šmejkal změnil? Znáte se s ním ještě z Edenu?

Neznám, tam jsme se nepotkali, seznámili jsme se až v Sokolově.Líbí se mi, že chceme hrát fotbal, není to trenér „bránič“, který piluje dokola standardky, chceme hrát dopředu, pro lidi. Doufám, že se nám to daří. Myslím, že jsme nějaký pokrok udělali.

Jaké ambice bude mít Sokolov na jaře?

Myslím si, že když zopakujeme to, co jsme předvedli na podzim, tak budeme spokojení.

Stihl jste se v Ďolíčku pozdravit se starými známými?

No samozřejmě. Martina Vaniaka jsem se hned zeptal, jestli jde chytat. On se zase divil, že já ještě hraju. Chvilku jsme se pobavili, nevěděl ani, že už mám dva syny.  Říkal, že stále bydlí u Ďolíčku, že to má do práce dvě minuty, prý chodí v pantoflích na trénink. Popovídali jsme si i s Markem Jarolímem, domluvili jsme se, že se sejdeme aspoň na kafe.
https://www.czech4sport.cz/uploads//images/profile_photo/ondra_o-nas.png
Mgr. Ondřej Zlámal

Vystudoval obor angličtina-čeština na FFUK. Po studiu pracoval jako učitel angličtiny, překladatel a sportovní reportér. V období 2003-2011 působil ve Slavii, v posledních čtyřech letech jako její mluvčí. V současnosti je fotbalovým reportérem a korespondentem pro zahraniční agenturu. Fotbal sleduje odmalička, jeho nejstarší vzpomínkou je zápas Slavia –LIAZ Jablonec, který skončil vítězstvím domácích 7:1.

zlamal@czech4sport.cz

https://www.czech4sport.cz/uploads//images/profile_photo/rosta_o-nas.png
Rostislav Bakula

Studoval pedagogickou fakultu na JU ČB, obor čeština-výtvarná výchova. V roce 2006 se začal věnovat grafickému designu, který ho vždy zajímal. Začínal v grafickém studiu tiskárny Protisk, od roku 2008 pak působí jako grafik na volné noze – především v Praze. Podílel se na zakázkách pro firmy jako Telefónica O2, Česká pojišťovna, Adidas, Greenpeace, Oriflame, automobilky Audi a Volkswagen atd. Později se začal věnovat také webové grafice.

bakula@czech4sport.cz