Reference
| autor: Ondřej Zlámal

Češky zahajují UEFA Under-19 EURO proti Francii

tenkratova.jpg foto: Pavel Jiřík

Dvakrát byl finálový turnaj fotbalistek do 19 let kvůli pandemii zrušen, po dvou letech začne v pondělí v Moravsko-slezském kraji. Domácí hráčky čeká na úvod poslední mistr z Francie. Právě s ním končily poslední kvalifikační skupiny a prohrály ve Frýdku-Místku 1:5. Přesto na tento zápas mají dobré vzpomínky.

"Myslím si, že jsme je překvapily vysokým presinkem, daly jsme jim branku a měli další šance," vzpomíná na tento zápas Denisa Tenkrátová. "Očekávám, že to bude hodně podobné, víme, co od nich čekat. Musíme udělat maximum pro to, abychom udělaly dobrý výsledek a potěšíy fanoušky, kteří příjdou na stadion fandit," dodává slávistka, kterou bude v hledišti podporovat spolu s dalšími členy rodiny také její tatínek, bývalý úspěšný hokejový reprezentant Petr Tenkrát.

Trenér Jan Navrátil si pochvaloval přípravu. "Měli jsme dvě soustředění v Plzni a v Praze, víc jsme se připravit nemohli. Teď už je to na holkách, aby ukázaly na hříšti, co umí. Už aby to začalo."

Také on své svěřenkyně nebude nabádat jen k poctivému bránění. "Musíme je napadat, pokoušet se hrát, co nejvýše to půjde. Pevná obrana je základ, ale musíme hrát odvážně i dopředu," dodává.

Zápas má výkop v 11 hodin na Městském stadionu ve Vítkovicích. Dalšími soupeřkami českých fotbalistek budou Španělky a Italky.