Reference
| autor: Ondřej Zlámal

Češky statečně bojovaly, ale prohrály

PSX_20220627_110235.jpg foto: Ondřej Zlámal

O tři branky nakonec prohrály svěřenkyně trenéra Navrátila v prvním zápase UEFA EURO fotbalistek do devatenácti let v Ostravě s favorizovanou Francií. Za svůj výkon se ale rozhodně stydět nemusí, vytvořily si několik dobrých šancí a donutily obhájkyně titulu k velkému úsilí.

Velmi dobrým výkonem se prezentovala brankářka Tereza Fuchsová, která svými zákroky zabránila několika brankám. Jednou ji v druhém poločase pomohlo břevno. Mouchonové chytila

Jak trenér české reprezentace avizoval, Češky aktivně napadaly rozehrávku soupeře, hrály vysoko a často vyzvaly k hlasité podpoře téměř tři tisícovky diváků.

Francie, který čtrnáct hráček této kategorie poslala na mistrovství světa dvacítek, ale předvedla rozdílové akce a efektivitu. Ribadeirová, Soumahorová a Benahyová budou bezesporu patřit k největším hvězdám turnaje.

Komentář trenéra Jana Navrátila:

„Hráčky se všechny vydaly na maximum a můžeme jim jen poděkovat. Obě brankářky máme výborné, Tereza zasloužila absolutorium, chytila penaltu i další šance a podala vynikající výkon. Neproměněně šance jsou tím největším rozdílem mezi týmy. Oni mají čtyři šance a dají tři góly. Víme, že to v dalších zápasech bude dřina, ale budeme bojovat dál a věřím, že gól dáme."

Ve čtvrtek se Češky utkají v druhém utkání se Španělskem.