Blogy
| autor: Václav Hanzlík

BUNDESLIGOVÝ GLOSÁŘ: Fešák Subotič a karkulka Robben

logobundesliga.png

Páteční předehrávka a sobotní program Bundesligy nabídly ofenzivní manévry. V sedmi odehraných zápasech byl průměr 4,7 gólu! Diváci na stadionech i doma u televize museli mlaskat blahem. Nejdůležitější momenty jsme pro vás zaznamenali v pravidelném glosáři.

 

52

Tolik vteřin se hrálo v Signal Iduna Parku, když domácí Borussia Dortmund inkasovala první gól. Jen si to představte: celý týden se chystáte na důležitý zápas, trenér (Jürgen Klopp) vám neustále opakuje, že nesmíte zaspat začátek, osmdesát tisíc natěšených fanoušků chce vidět ofenzivní koncert. No a po necelé minutě svítí na tabuli 0:1. Po chybě obránce Nevena Subotiče. A to si tento borec během gólové akce Mainzu ještě stačil upravit čelenku. Svou hrubku však odčinil vyrovnávacím gólem. Hvězdou utkání však byl Marco Reus. Poté, co v týdnu prodloužil s BVB smlouvu, jeden gól dal a na další tři přihrál. Dortmund si tak může oddychnout, už není na sestupových příčkách.

 

Dost! Dost! Dost a Dost!

Bas Dost. Nizozemský kanonýr ve službách VfL Wolfsburg předvedl na hřišti Leverkusenu solidní kousek, zasadil mu hned čtyři přesné zásahy. „Vlci“ vedli už o tři góly, přesto o výhru málem přišli. Domácí totiž měli v sestavě Sona, jenž se přetahoval s Dostem. Jeho hattrick však nakonec nestačil. Bas Dost se totiž trefil deset vteřin před koncem a po kanonádě 5:4 pokračují „vlci“ ve velmi slušné jarní jízdě.

 

Chudák Drobný…

Český gólman Jaroslav Drobný prožil v Allianz Areně odpoledne plné hrůzy. Celkem osmkrát musel lovit míč v síti, což se HSV stalo poprvé ve dvaapadesátileté historii Bundesligy. Na obranu brankáře však je nutné poznamenat, že defenziva Hamburku připomínala soubor chlapíků z pravidelných čtvrtečních fotbálků. Nepochopitelné je především to, že dostanete osm fíků a za celý zápas dostanete pouze jednu (!) žlutou kartu. Od deníku Bild obdrželi všichni hráči základní sestavy HSV nejhorší možnou 6. Střídající Petr Jiráček byl ušetřený, za svůj výkon sklidil pouze 4.

 

Robben? U nás by nehrál

Bayern koncertoval. Například Arjen Robben si připsal branky číslo 13 a 14 v této sezoně, tedy stejný počet jako celý Hamburk. Mimochodem, Nizozemec si v chladném dni oblékl na zápas jako jediný na hřišti červené podvlíkačky. A mohl hrát! Kdyby si tohle dovolil u nás v I.A třídě, tak by ho rozhodčí stoprocentně poslal převléknout a ještě mu od cesty nadělil žlutý kartón.

 

Češi v akci

Útočník Eintrachtu Frankfurt Václav Kadlec se tentokrát dostal alespoň na lavičku. Výhru 1:0 nad Schalke z ní však sledoval po celou dobu. Jeho pozice pod trenérem Thomasem Schaafem tedy není moc dobrá. Sparta kolem něj neustále krouží…

Werder Brémy na jaře válí a v jeho sestavě se zabydlel na kraji obrany Theo Gebre Selassie. Proti silnému Augsburgu gólem dokonce zařídil výhru. V Bundeslize se trefil celkem popáté, což je na obránce velmi slušné číslo. Gratulujeme!

 

Dnešní program:

Hertha Berlín – Freiburg (Darida, Krmaš)

Hannover 96 - Paderborn