Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Bára Votíková podepsala smlouvu v Tottenhamu

votikova.jpg foto: Tottenham Hotspur

Česká reprezentační gólmanka Bára Votíková ukončila čekání na nový klub. V nové sezoně bude hrát v anglické Women´s Super League za Tottenham Hotspur. Smlouvu podepsala s platností do roku 2025. Na dresu bude nosit číslo 1. V týmu bude společně s jamajskou brankářkou Becky Spencerovou, která zazáříla na mistrovství světa fotbalistek v Austrálii a Novém Zélandu.

Šestadvacetiletá Votíková začínala s fotbalem v Plasech, později pak v plzeňské Viktorii. Do Prahy pak přišlav sedmnácti letech do Slavie, se kterou vyhrála čtyři tituly a jeden český pohár. Tříkrát se červenobílé fotbalistky dostaly do čtvrtfinále UEFA Womenˇs Champions League - 2015!16, 2017/18, 2018!19. Ze Slavie přestoupila do Paris St. Germain v roce 2021.

První komentář Báry Votíkové v novém klubu: 

"Je to úžasný pocit, abych byla upřímná, čekala jsem na tenhle okamžik už několik měsíců. Konečně jsem tady. S fotbalem jsem začínala na naší vesnici, pak jsem přešla do většího města, kde byl dívčí tým. V sedmnácti jsem se přestěhovala do Prahy a začala hrát za Slavii, se kterou jsme vyhrály několik trofejí v české lize a poháru a dostaly se do Ligy mistryň. Tottenham pro mě bude velkou zkušeností a novou výzvou, po které jsem dlouho toužila. Anglická liga je centrem ženského fotbalu a chci být její součástí. Těším se, až se Beckie (pozn. Spencer, brankářka Jamajky) vrátí z mistrovství světa, protože si přiveze spoustu zkušeností a věřím, že se budeme navzájem tlačit k co nejlepším výkonům. Co se týká mého youtube kanálu, někdy dělám vlogy z mého života. Když jsem byla mladší, chtěla jsem být herečkou, ale to se mi nikdy nepodařilo. A tak jsem si začala natáčet vlastní skeče a jednoduché filmy. To vlastně dělám pořád. Bude to pro mě velká čest, že budu moct zanechat v anglické lize českou stopu a doufám, že jednoho dne budu moc přinést všechny své zkušenosti do národního týmu a že je využiji třeba i po skončení své kariéry. Těším se na novou sezonu!"