Blogy

Životní zápas Jana Kuchty

Ondřej Zlámal | 06.11.2020
P1970026.JPG foto: Ondřej Zlámal

Našla Slavia spolehlivého zakončovatele svých akcí, který týmu pomůže tím, že bude střílet důležité branky? Pro klíčový zápas UEFA Europa League proti Nice to rozhodně platilo.

Jan Kuchta otevřel skóre v prvním poločase, když se propracoval do střelecké pozice po odraženém míči  a předvedl to, co se od něj čekalo – zachoval chladnou hlavu, posunul si míč do správného prostoru a poslal míč do sítě.

Stejně sebevědomě si počínal i při rozhodující brance po přestávce – naběhl si ve správný čas na správné místo a trochu se štěstím k němu doputoval Oskarův centr, který proletěl kolem Traorého.

Co Kuchta neoběhal v presinku, to bohatě týmu v těchto situacích vrátil.

Mohl dát i třetí gól, ale ve slibné situaci upadl - místo hatticku si připsal zbytečnou žlutou kartu. Vynadáno za to dostal hned na stadionu, kde se výtka z lavičky rozhlehla po prázdných ochozech. Při rozboru u videa se to bude velmi pravděpodobně opakovat. Slávistický útočník uvidí, jak blízko byl k tomu, aby se dostal do další nebezpečné střelecké pozice a jak se o to sám připravil.

Ve Slavii jsem vyrostl, jsem rád, že hraju tady,” vyznal se Kuchta na pozápasové tiskovce. Nezapomněl ani pochválit fanoušky, kteří připravil velké choreo a ohňostroj před výkopem. “Bylo to pro nás překvapení, jen jsme na sebe s Ondrou Lingrem koukli, co se to tam děje. Užili jsme si to, byla to velká motivace,” poděkoval všem, kdo se na této vzdálené podpoře podíleli.

Příjemným překvapením byl i pro fanoušky Kuchtův výkon, je teď na něm, aby ho dokázal v dalších zápasech zopakovat. O příležitost si důrazně řekl.