Blogy

Životní výzva pro Karla Krejčího

Ondřej Zlámal | 18.08.2015
krejci.JPG foto: Ondřej Zlámal

Fotbalový život občas nabídne nečekané a náročné výzvy. Karel Krejčí se před jednou z nich ocitl. Muž, který se nemalou mírou podílel na úspěších Plzně jako pravá ruka Pavla Vrby, zůstával mimo pozornost médií a veřejnosti. Stejným stylem dělal svoji práci i u reprezentace. Jistě v napětí, ale určitě v relativním klidu.

Na konci tohoto týdne se jeho život změnil. Plzeň zalarmovaná dalším neudržením příznivého stavu v ligovém zápase, přešla do pohotovostního stavu. Pro postup do Evropy je třeba udělat všechno, co se v tuto chvíli zdá být potřebné. Pokud se sáhlo ke změně trenéra, těžko mohl přijít někdo, kdo by strávil jeden ze čtyř dnů před ostrým zápasem podáváním ruky a vybavováním kanceláře.

Karel Krejčí v kabině může jenom pozdravit, tréninkové hřiště taky hledat nebude. Pro náš server psal velice zajímavé postřehy o sledování reprezentantů při ligovým bojích. Má o všem nebývalý přehled.

Příznám se, že jsem mu úkol sestavovat s trenérem Vrbou nominaci na Kazachstán nezáviděl.

Teď Karel Krejčí přijal povolávací rozkaz do úplně jiné bitvy. Mohl zůstat u svého, říci, že má na starosti reprezentaci a že nemůže odejít od rozdělané práce. Neudělal to, takové výzvy se prostě neodmítají. Možná mu v Plzni řekli, že to nikdo jiný vzít ani nemůže. Bylo to chlapské rozhodnutí. V naší redakci mu rozhodně držíme palce.