Blogy

Wolfsburg v problémech: startuje novou sezonu

Václav Hanzlík | 18.04.2016
w.png
Mají v týmu mistry světa, brazilské reprezentanty a ještě před pár dny bojovali s Realem Madrid o semifinále Champions League. Jenže v Bundeslize patří Wolfsburg k průměru. Po víkendové bezkrevné porážce v Brémách už vedení „vlků“ bouchlo do stolu: Tak takhle to, pánové, nepůjde!

V minulé sezoně skončili druzí za Bayernem, navíc vyhráli Německý pohár. Střih. O dvanáct měsíců později, v polovině dubna,  se nachází na osmém místě se ztrátou šesti bodů na příčku zaručující „alespoň“ účast v Evropské lize, což se čtyři kola před koncem Bundesligy zdá jako neřešitelný úkol. A domácí pohár? Tam už také nejsou ve hře. Navíc v klubu vládne dost velké napětí, které eskalovalo víkendovou porážkou 2:3 na půdě o záchranu bojujícího Werderu Brémy. „Byla to katastrofa,“ shrnul počínání Wolfsburgu André Schürrle, mistr světa a jedna z největších hvězd, která na sever Německa přišla z Chelsea.

Ještě dál šla německá média. Například redaktor odborného magazínu Kicker Thiemo Müller popsal výkon „vlků“ jako „propast mezi ignorancí a arogancí“, která se na domácí scéně opakuje. Vždyť již 5 zápasů čeká tým Dietra Heckinga na výhru…

„To, co jsem viděl, bylo opravdu hodně málo,“ pustil se do kritiky týmu i manažer Klaus Allofs, který dříve působil hodně dlouho právě ve Werderu. Sobotní porážka pro něj tedy byla i z tohoto důvodu hodně bolestivá. A rozhodně ji nepřejde jen mávnutím ruky, naopak naznačil, že se v létě dá očekávat poměrně zásadní průvan v kabině. „Nová sezona pro nás nebude mít 34 kol, ale 38,“ řekl doslova. „Ano, čtyři zbývající zápasy beru jako novou sezónu a je na každém, jak se s tím vypořádá.“

Jistotu nemá ani trenér Hecking. Při pohledu na zbývající ligový program mu musí pořádně mrazit v zádech. Venkovní zápasy v Hamburku a Dortmundu, domácí zase s týmy, které se rvou o záchranu. Nová sezona ve Wolfsburgu právě začíná!

 

Zbývající program VfL:

 

Augsburg (d)

Dortmund (v)

Hamburk (v)

VfB Stuttgart (d)

 

(Pro J *****)