Blogy

Vzhůru na fotbal! Ale kdy?

Rostislav Bakula | 19.02.2015
kdy-na-fotbal.jpg foto: CZECH 4 SPORT

O víkendu konečně končí fotbalový půst tuzemského fanouška. Může s nadšením vyrazit na domácí zápas svého týmu. Pokud tedy vůbec ví, kdy ten bude hrát.

V minulých letech na to nadávali především fanoušci pražské Slavie. Jejich tým měl oficiální termín domácích zápasů v neděli od 17h. V sezóně 2013/2014 ale v tomhle termínu nastoupil pouze 2x - ve 29. kole sice hráli sešívaní také v neděli, ale od 18h.

S termínovou listinou si svazoví bafuňáři určitě dávají nemalou práci. Tu jim však týden co týden demoluje televize, která si vždy vybere zápas pro svůj přímý přenos. Na tom by nebylo nic proti ničemu, ale tahle volba padá většinou na poslední chvíli, takže zápasy jednotlivých týmů se přesouvají leckdy pouhý týden před daným kolem.

Což fanouškům rozhodně nevyhovuje. Někteří si přesouvají pracovní služby, jiní plánují rodinné výlety apod. Tohle zkrátka není model, který by pomáhal tomu, aby se ochozy tuzemských stadionů plnily.

Přitom by řešení nemuselo být nikterak složité. Už před sezónou se dá tušit, které týmy nejspíš budou bojovat o příčky nejvyšší a jejich zápasy tedy zájem televize nejvíc přitáhnou.

Kdyby si zkrátka před sezónou sedli svazoví bafuňáři se svými televizními kolegy, věřím, že by společně vybrali televizní zápasy na celou sezónu bez větších obtíží. V jejím průběhu pak samozřejmě můžou sáhnout k nějakým změnám, ale i kdyby jich bylo třeba 5, pořád je to pro fanouška pohodlnější.