Blogy

Víkend otců a československý superpohár u ledu

Ondřej Zlámal | 19.02.2015
DSC00491.JPG foto: CZECH 4 SPORT

Na jedno ligové kolo naší nejvyšší fotbalové soutěže půjdou otcové s dětmi zadarmo. Kluby pro ně připraví speciální program.  Je to jedna z novinek, kterou Synot liga představila v pražském hotelu Hilton na už tradiční předsezonní tiskové konferenci.

Nejlepší hráče vyberou fanoušci

Změní se také hlasování o nejlepších hráčích, které budou vybírat prostřednictvím mobilní aplikace Synot ligy fanoušci, která je volně ke stažení. Hlasování bude pro všechny zápasy, otevře se v 70. minutě a skončí pět minut před koncem. Vítězové budou pak představení v televizi. Hlasování je zadarmo a není to placená služba, jak to bývá s smskami.

Duel rivalů, Víkend otců

Synot liga se snaží přilákat fanoušky do hlediště, návštěvnost na podzim stagnovala. Podle předsedy LFA Dušana Svobody se na tom podílel zejména sestup Olomouce a bojkot fanoušků Baníku. Kromě výše zmíněného Víkendu otců se pro tři zápasy uskuteční marketingová akce Duel rivalů. Střetnutí by mělo být podpořeno ve stylu poslední podještědského derby, které přineslo navýšení návštěvnosti o dva tisíce diváků. O tom, které zápasy to budou, ještě nebylo rozhodnuto.

Historické momenty

Bývalí fotbalisté budou na aplikaci synotliga.cz propagovat seriál o historických momentech ligy. V ukázkách vystoupil Richard Dostálek, Vladimír Šmicer a Tomáš Řepka.

Galavečer ligy

Co se týká zakončení sezony, 31. května se uskuteční Galavečer Synot ligy. Bude to podruhé, v jeho rámci budou vyhlášeni nejlepší hráči ročníku, které zvolí kapitáni a trenéři týmů a novináři. Stejným způsobem bude vyhlášen i nejlepší hráč FNL.

Novým Ivo Lubasem je Tomáš Bárta

Po dvaceti letech se změnila pozice ředitele oddělení profesionálního fotbalu – funkci přebral Tomáš Bárta, který naposledy působil ve vedení Jablonce. Na tiskové konferenci vysvětlil, že se tato změna byla iniciativou Dušana Svobody, nikoliv Miroslava Pelty. Co se týká jeho vize stabilních termínů, řekl k nim, že pro české prostředí není vhodný termín od 20:15.

 Československý superpohár u ledu

Projekt československého superpoháru už byl rozpracován, měli hrát proti sobě mistři obou zemí. Po zápase Sparty na Slovanu je ale projekt u ledu a zřejmě tam i zůstane.

Termín Superpoháru na podzim?

 Mezi zvažovanými návrhy je také nový termín českého superpoháru, který by se mohl hrát po skončení podzimní části ligy v době, kdy by se případní účastníci LM nebo EL ještě připravovali na poslední duel ve skupině. Dušan Svoboda také mluvil o tom, že se bude projednávat to, aby se našly pevné termíny pro český pohár mimo reprezentační pauzy, ve kterých top týmy nemohou reálně nastoupit v nejsilnějších sestavách.