Blogy

Větší frajeřina je dát gól

Ondřej Zlámal | 07.03.2016
DSCF9046.JPG foto: Ondřej Zlámal

Každý, kdo hrál kdy fotbal, ten pocit zná. Vystřelíte a pak sledujete míč, jak letí na branku, brankář na něj nedosáhne a balón se vlní tak krásně v síti. Přiběhnou slavit spoluhráči a všichni jdou na půlící čáru, protože právě vy jste dali gól. Tomu pocitu se ve fotbale nevyrovná nic.

Najdou se však borci, kteří nacházejí stejné uspokojení v tom, že se dostanou do šance a tam sebou mistrně fláknou o zem. Přijde jim to asi jako snadnější řešení. Místo míče v síti, slastně sledují rozhodčího, jak píská a ukazuje na penaltu a tahá žlutou nebo červenou kartu.

Nový šéf FIFA Gianni Infantino se rozhodl nadále neblokovat použití videa a penaltové zákroky jsou mezi situacemi, které má videorozhodčí posuzovat. Jaká to dobrá zpráva. Při použití dostatečného počtu kamer se budou, doufejme, kopat jen penalty za fauly. A disciplinárka bude mít podklady pro to simulanty trestat. Prosím fotbalového pánaboha, aby to takhle s tim videem dopadlo - za nás za všechny, co máme fotbal rádi.

A pak jednoho krásného dne si všichni fotbalisté budou plně vědomi toho, že skokanské estrády nemá cenu riskovat. A snad přijdou i na to, že je větší frajeřina dát gól.