Blogy

Velký den Ondry Čelůstky

Ondřej Zlámal | 27.08.2018
vyhra.jpg foto: @Antalyaspor

Antalyaspor vyhrál na Besiktasi!

„Jsem unavený, ale šťastný,“ napsal nám po zápase třetího kola stručný vzkaz Ondra Čelůstka. K pocitům spokojenosti měl velký důvod, jeho tým právě vyhrál velkou nedělní bitvu, na půdě do té doby vedoucího týmu tabulky Besiktase vyhrál 3:2 a v bouřlivém prostředí se odehrál opravdu strhující zápas. V domácím dresu se představila celá řada velkých hvězd, vítězství ale slavili hosté.

Velkou zásluhu na úspěchu má belgický gólman Ruud Boffin, který si připsal během zápasu a zejména v závěru celou řadu fantastických zákroků. Jeden hned v úvodu, kdy vytáhl nešťastně tečovaný centr na břevno.

Ve 20. minutě šli hosté do vedení, Doukara si naběhl za obranu a míč k němu do ofsajdové pozice nasměroval hlavou jeden z obránců, takže se hrálo dál a francouzský útočník šikovným zakončení poslal míč pod nohama brankáře Yuvukuarana do sítě. Doukara přidal druhý gól o pět minut později, kdy se od něj odrazila střela z dálky a zaplula k tyči – 0:2!

Besiktas snížil hned o minutu později, Alváro Negredo hlavou přehlavičkoval Boffina, když se k němu dostala odražená střela. Nejhezčí akci zápasu si schovali hosté na 33. minutu, kdy Yekta Kurtulus zakončil krásnou kombinaci střelou z bezprostřední blízkosti.

Po přestávce se Boffin octl v palbě střel, překonal ho jenom Pepe, který se trefil hlavou, jednou mu pomohlo břevno. I když se nastavovalo dlouhých sedm minut, Antalyaspor vše přečkal a veze si domů tři body!

„Podali jsme velký týmový výkon, jsem na nás hrdý,“ vzkázal Ondra Čelůstka.

Antalyaspor je se čtyřmi body na devátém místě, v domácím utkání ho čeká 2. září souboj s Rizesporem, který má dva body a ještě letos nevyhrál.

Besiktas – Antalyaspor 2:3 (3:1)

Branky: 26. Alvaro Negredo, 56. Pepe – 20. a 25. Doukara, 33. Kurtulus

Besiktas: Yuvakuran – Adriano, Pepe, Vida (57. Larin), Erkin – Arslan (36. Gonul), Medel, Ozyakup – Quaresma (90. Tore), Negredo, Babel

Antalyaspor – Boffin – Sangare, Ozturk (64. Dursun), Diego Angelo, Čelůstka – Vainquer (60. Drolé), Ozmert – Alpsoy, Kurtulus, Sinik (66. Danilo) - Doukara