Blogy

Tatarčuk oslavil padesátiny a zotavuje se z vážné nemoci

Ondřej Zlámal | 17.05.2016
P1460655.JPG foto: Slávistický poločas.

Záložník Vladimír Tatarčuk přišel do Slavie v roce 1992 a odehrál v červenobílém dresu dvě velice vydařené sezony. O olympijském vítězi ze Soulu se psalo v jednom z posledních slávistických poločasů – programu na zápas s Teplicemi.  Poslední informace byla o tom, že onemocněl a fotbalová stopa mizí.

Měl jsem možnost se na něj poptat přímo u ruských zdrojů. Je pravda, že prodělal nádorové onemocnění a podstoupil tři operace, všechny úspěšně. Další informací je dobrá zpráva, že ačkoliv měl jednu chvíli pouhých 42 kilogramů, nyní už váži přes šedesát kilo. Konkrétní informace o jeho nemoci k dispozici nebyly.

Na jednu z jeho operací se skládali také fanoušci CSKA, to je dokladem toho, že ani oni na šikovného záložníka nezapomněli.

Slávisté si možná vzpomenou na jeho malého syna, který na Slavii chodil v doprovodu své maminky. Ten hraje teď fotbal ve třetí ruské lize.

Nezbývá než si přát, abych se - až příště budu zjišťovat o tomto bývalém slávistovi další novinky -  dozvěděl zase jenom samé dobré zprávy.