Blogy

Synot liga nabídla v sobotu hodně kvalitní podívanou

Ondřej Zlámal | 01.03.2015
P1130433.JPG foto: CZECH 4 SPORT

Dvě dramatická utkání, čtyři týmy usilující ze všech sil o vítězství bez ohledu na výhodnost či nevýhodnost nerozhodného stavu. Šance, souboje, sporné momenty, napětí do posledního momentu.  Bál jsem se odejít si udělat kávu, abych o něco nepřišel.  Takové byly oba zápasy české ligy, které jsem sledoval v sobotu.

Baník mne překvapil. S obrovským nasazením se vrhl do souboje se Spartou a v nasazeném tempu vydržel celý zápas.  Vůbec nevypadal jako tým, který by se měl propadnout ke dnu tabulky. Milan Baroš připomínal bijce, který má na svém kontě 41 reprezentačních gólů. Hrál tak, jak se naučil v zahraničí, mnohdy na hraně.

Václav Kadlec od prvního náběhu v zápasu na Letné proti Příbrami dokazuje, že už přerostl naší ligu. Má tah na branku, je evidentně rozdílovým hráčem. Z jeho formy musí mít největší radost trenér české jedenadvacítky Jakub Dovalil. Kadlec vůbec nepřipomíná hráče, který ztratil herní rytmus a vytížení.

Za penaltový zákrok Jířího Pavlenky by se nemusel stydět ani Petr Čech. Dvaadvacetiletý gólman na Davida Lafatu vyzrál, nebyla to náhoda. Jestli kopou na tréninku Baníku břevínka, musí mít pokaždé velkého favorita.

Také zápas v Edenu měl podobně dramatický průběh. Slavia dvakrát prohrávala, dvakrát vyrovnala a dostala Teplice pod obrovský tlak.  Do posledního útoku nebylo jasné, jak to dopadne. Oba trenéři si po zápase pochvalovali, že viděli zápas v Ostravě a že to byla pro diváky stejně dobrá podívaná. Od týmu ze Stínadel se na jaře čekaly po náhlé změně trenéra také úplně jiné výkony. Divizní "mág" Roman Potočný s Milanem Škodou, oba bývalí hráči Bohemians Praha 1905, usilovali proti sobě o hattrick v zápase, kde by to vůbec nikdo z nich nepředvídal.

Takto vypjatá utkání přinášejí sporné momenty, nechci se do jejich rozboru pouštět. To, jestli byly posouzeny správně, ať řeknou ti, kdo se tím zabývají. Napíšu k tomu jen, že brankoví rozhodčí už řídí třeba i bulharskou ligu. Situace v pátek na Julisce, na Bazalech i v Edenu by většinou spadaly do jejich pravomocí.

Fotbaly to byly dobré, to si troufnu říct naplno. Na takové budou fanoušci chodit.