Blogy

Sparta nestíhala Slavii fyzicky

Ondřej Zlámal | 18.09.2017
P1650252.JPG foto: Ondřej Zlámal

Nestranný pozorovatel nedělního derby by asi jen těžko v průběhu druhého poločasu poznal, že čtvrteční zápas v UEFA Evropské lize mají v nohou slávisté a ne jejich soupeř. Červenobílí si vytvořili velkou převahu a Letenské nepouštěli ze své poloviny. Když už Sparta získala míč, do protiútoku za nepříznivého stavu nevyrážel dostatečný počet hráčů.

Trenéru Šilhavému vyšel risk s prostřídáním sestavy, nad Tel-Avivem vyhrál 1:0, nad Spartou 2:0. Také z lavičky poslal na hřiště běhavější a energií více nabité hráče. Biabianni i Ben Chaim dohrávali zápas na hraně vyčerpání, jejich příspěvek k vývoji derby zůstal naprosto za očekáváním. Ve srovnání s nimi slávistická letní posila Stoch odvedla diametrálně odlišný výkon. Hušbauer vysekl proti svému bývalému klubu zápas, kterým začíná pomalu přerůstat HET ligu. Klid v zakončení při druhé brance je přesně to, co červenobílí pro rozhodující momenty svých zápasů teď potřebují nejvíc.

Nevím, jestli tento dojem potvrdí i statistiky ze zápasu, ale bez ohledu na čtvrteční zápas v nohou, Slavia působila mnohem připravenějším dojmem. Derby ukázalo, že na svém kádru pracuje delší dobu a že její hráči už mají svoji roli v týmu zažitější. Její vítězství bylo logickým vyústěním toho, co se na hřišti odehrálo.