Blogy

Slávistky v UEFA Lize mistryň statečně bojovaly

Ondřej Zlámal | 30.03.2018
jirik.jpg foto: Pavel Jiřík - @zenyfotbal

Středeční večer v Edenu byl dalším důkazem toho, že český ženský fotbal je na vzestupu. Slavia ve čtvrtfinále UEFA Ligy mistryň proti jednomu z top klubů nejen v Evropě – Vfl Wolfsburg – odehrála vyrovnaný zápas, který skončil remízou. Je jenom škoda, že fotbalistky v červenobílých dresech nedokázaly z prvního zápasu přivést o něco přijatelnější výsledek a svého soupeře alespoň trochu znervóznět.

Už poněkolikáté narazily slávistky v prestižní soutěži zřejmě na hranici svých možností. Je velice dobře, že se dostávají v této soutěži stále tak daleko a vybojují si možnost takové konfrontace. Je to dobře nejenom pro ně, ale také pro národní tým, ve kterém celá řada slávistek nastupuje.

Ve středu slávistky předvedly kompaktní, taktický výkon, bojovaly o každý míč, předvedly, že umí zakončit. Petra Divišová měla na noze hattrick, nakonec dala alespoň jeden krásný gól. Za zmínku stojí i to, jak do týmu a jeho herního pojetí zapadla islandská záložnice Sandra Jessen, která si od diváků vysloužila při svém střídání zasloužený potlesk.

Ženský fotbal by pro svoji popularitu potřeboval velký úspěch, konečně prorazit na velký šampionát. V Lize mistryň v této sezoně se v utkání Slavie i Sparty začaly objevovat náznaky, že to není nereálný sen. Moc bych to českým fotbalistkám přál.