Blogy

Za co zaslouží Slavia v Kluži pochválit?

Ondřej Zlámal | 22.08.2019
P1860774.JPG foto: Ondřej Zlámal

Slávisté si z Kluže z prvního utkání přesně takový výsledek, jaký chtěli. Výhru, navíc bez inkasované branky. Dokázali ji získat vyspělým výkonem, ve kterém se přímo zračily zkušenosti z těžkých zápasů loňské sezony v UEFA Europa League. Za co všechno si červenobílí v zeleném zaslouží pochválit?

Nebáli se útočit

Role hostujícího týmu, který na své polovině čeká na protiútoky? Kdepak. Slávisté hlavně v prvním poločase zatlačili soupeře před jeho branku, útočili ve velkém počtu hráčů, vytvářeli si standardky, z nichž jedna přinesla gól. Je možná škoda, že v této fázi nevstřelili ještě jednu branku, herní obraz po ní volal.

Bez chyb (skoro)

Vzpomínáte si na Rotňovu nesmyslnou patičku na APOELU, která vedla hned k inkasované brance? Tohle v Kluži už k vidění nebylo, sešívaní v nebezpečných prostorech udělali minimum chyb. 

Hovorka a spol.

Hovorka v loňské sezoně hrál v Evrpopské lize v Jablonci a jeho výkon společně s Kúdelou byl v Kluži základem úspěchu. Navíc v krajních obráncích - Bořilovi a Coufalovi - má Slavia velké opory. Jak ale poznamenal Martin Vaniak ve studiu O2 - jak na tom Slavia s obranou opravdu je, se ukáže až v případné skupinové fázi.

Správná střídání

Trenér Trpišovský dokázal v druhém poločase správně zareagovat na vývoj utkání a trefil se v pravý čas do střídání. Právě v záloze začínala mít Kluž trochu navrch.

Kolář penaltolapič

Pro taková utkání prostě potřebujete mít gólmana vaniakovského typu, který přidá nečekané zákroky. Jako ten při penaltě. Při vzpomínce na zápas na Ajaxu musí slávisty příjemně zamrazit.

Štěstí

Odvážnému štěstí přeje a Slavia si ho zasloužila. Nejen při vstřelené brance, ale také při tyčce, kterou trefil soupeř. 

Pokora

Je to na místě, nikdo po zápase nezpíval znělku Ligy mistrů, zápas je v poločase. Slavia je teď velkým favoritem na postup, ale na místě je zůstat zcela ve střehu. Rumuni se nevzdají do poslední minuty a umí venku nastřílet víc branek než doma. Slavia by měla ale jejich touhy v Edenu rychlými brankami utnout.