Blogy

Slavia: Do nebíčka, do peklíčka...

Ondřej Zlámal | 17.02.2015
pekicko800.jpg foto: CZECH 4 SPORT

Kdyby se fotbal počítal jako šipky, byli by na tom slávisté po podzimu nejlíp. S dvaceti body trefili přesný střed tabulky. Na jisté pohárové místo ztrácejí šest bodů, od sestupové příčky je dělí bodů pět. Bull´s eye.

Fanoušci si možná mohou vzpomenout na dětský popěvek – kam poletíš, do nebíčka, do peklíčka. Důvodů, proč by se ale nemělo loňské slávistické hororové jaro opakovat, je přece jenom víc.

Na lavičce je trenér, který nebude na Letné zvedat číslo hráče, kterého je třeba hlídat, a po posledním kole nebude krčit rameny, že na výkon svých svěřenců nemá vliv. Naopak Miroslav Beránek do kádru a projevu mužstva vědomě a rázně zasáhl a zasahuje.

Nějaký veletoč v podobě výměny Koubka za Pastoora se evidentně také v Edenu nechystá, všichni se zdají být poučení.

Slávisté sice začínají čtyřmi ostrými zápasy v Liberci, s Teplicemi, v Plzni a doma s Mladou Boleslaví, ale pak ve zbývajících domácích zápasech budou doma favority – Bohemians, Jihlava, České Budějovice, Dukla a Slovácko.  

„Měl by to být základ, doma nesmíme ztrácet jako na podzim,“ tuší jeden z nejzkušenějších Martin Latka, který si pochvaloval i složení týmu. „Mladí se s tím vyrovnávají dobře, všichni.“

V přípravě slávisté hodně těžili ze spolupráce záložníka Kenii a střelce Škody. Možná právě Kenia bude tím, kdo slávisty potáhne do horních pater tabulky. Navíc to podle všeho vypadá, že tým posílí bojovník a slávistický srdcař Michal Švec.

Ale těžko stoprocentně předvídat. Jediné, co se zdá jisté, že liga bude vyrovnaná a v Edenu budou o svých ambicích vědět mnohem víc po prvních čtyřech jarních kolech. Mimo jiné všimli jste si, že v nich nastoupí proti týmům, které vedou trenéři, kteří dřív pracovali ve Slavii? Csaplár, Rada, Koubek i Karel Jarolím.

Fanoušci se mají na co těšit a určitě se nebudou zlobit, když sešívaní svůj opatrně vyřčený cíl v podobě pátého místa splní. Za svoji věrnost a z loňského jara zcuchané nervy by si to zasloužili.