Blogy

Richardovi Dostálkovi návrat do Edenu radost neudělal

Ondřej Zlámal | 01.10.2017
P1660100.JPG foto: Ondřej Zlámal

Ve Slavii odkopal šest let, nosil i kapitánskou pásku. Poprvé se do Edenu podíval i jako trenér právě v neděli večer. Trenér Zbrojovky Brno Richard Dostálek ale neměl na nostalgické vzpomínání po prohře se Slavií náladu.

"Měli jsme velké problémy se skládáním sestavy. Vypadli nám kvůli zranění a disciplinárním trestům čtyři hráči. Měli jsme z toho trochu strach, že jsme znovu nenastoupili ve stejném složení. Hráči nejsou sehraní. Nastoupili jsme s respektem, ne se strachem a chtěli jsme dobře bránit a počkat si na nějakou nebezpečnou situaci k protiútoku nebo standardce. Záměr se nám dařil, ale bylo vidět, že kvalita je na straně Slavie, která dala ještě do poločasu gól," zhodnotil bývalý slávista vystoupení svého týmu, který je v současnosti na posledním místě.

Po přestávce jsme nechtěli hru příliš otevřít. Díky chybám v přechodové fázi, kdy jsme poztráceli mnoho míčů, jsme nedokázali být nebezpečnější v útoku."

Pro Dostálka byl zápas přece jenom trochu zvláštní. "Potkal jsem tady pár lidí, kteří tu pracovali ještě v době, kdy jsem tu působil já. Pozdravil jsem se s nimi," připustil.

"Já jsem tady zažil dřevěnnou tribunu, kdy se dupalo, aby byla větší atmosféra. To se vůbec se současností nedá srovnat. Slavia má vůbec nejmodernější stadion a báječné fanoušky, kteří vytvoří nádhernou atmosféru. Je to nejhezčí stadion u nás, to jim můžeme jenom závidět."

Brno je ve velkých nesnázích a je už teď jasné, že ho čeká boj o záchranu. Bude v ní potřebovat bojovnost a srdce, které do hry dával jeho současný trenér.