Blogy

Potlesk pro Pavelku

Václav Hanzlík | 22.01.2016
PAVELKAREPRE800.jpg foto: Ondřej Zlámal
Reprezentační záložník David Pavelka čtyři měsíce před mistrovstvím Evropy zariskoval. Libereckou jistotu vyměnil za turecký boj. Způsob, jakým to provedl, si však zaslouží obrovské uznání a respekt. Byla to známka vysoké profesionality.
 
Mohl si jaro odkopat v Liberci a pokud by se nestalo něco nečekaného (například zranění), s velkou pravděpodobností by se David Pavelka určitě objevil na seznamu hráčů, které Pavel Vrba vezme do Francie na souboje se Španělskem, Chorvatskem, Tureckem a doufám, že i dalším(i) soupeřem/soupeři. 
 
On se však rozhodl pro změnu dresu. Laso mu hodila turecká Kasimpasa a on se do něj chytil. V mnoha jiných případech se fotbalisté po takovém kroku ocitli pod palbou kritiky fanoušků i odborné veřejnosti. Pavelka však ne. Reakce nejen libereckých fandů jsou vesměs pozitivní – přejí hráči vše dobré.
 
Jak je to možné? David Pavelka šel s pravdou ven, narovinu přiznal, že dostal fantastickou finanční nabídku, o které se mu ještě nedávno ani nesnilo a nabízená částka mu vyrazila dech, prostě nešlo odmítnout. Nehrál si na schovávanou a natvrdo prohlásil: Tyhle peníze prostě vzít musím.
 
A pak se se všemi slušně rozloučil, poděkoval a přiznal, že se jednou klidně rád vrátí. Přímé, chlapské, férové, profesionální. Nelze mu nic vyčítat. Jen popřát, aby se mu v dresu Kasimpasy dařilo a my jej viděli, jak v červnu bojuje na hřišti proti Iniestovi a spol.