Blogy

Poločasy nerozhodují

Rostislav Bakula | 06.08.2015
P1310860.JPG foto: Ondřej Zlámal

Nechybělo moc a dnes jsme se mohli topit v oslavných článcích opěvující sílu české klubové kopané. Bohužel Sparta Praha ani Viktoria Plzeň včera nezvládly své odvetné zápasy a sny o milionářské Lize mistrů můžou minimálně na rok (zase) odložit k ledu.

Osobně si myslím, že největší měrou může za oba krachy jedna věc. A tou je fakt, že ani viktoriáni, ani sparťané se nedokázali plně koncentrovat na celých 180 minut (i víc) vzájemných duelů. Možná se to někomu zdá tvrdé, ale přiznejme si, že soupeři byli v součtu obou zápasů cílevědomější, kompaktnější a odhodlanější v cestě za svým cílem.

Pravda. Sparta se může cítit poškozena neodpískanou penaltou na Davida Lafatu, ale za stavu 2:0 prostě nemůže taková utkání ztrácet. Plzeň měla výchozí pozici před odvetou dokonce ještě komfortnější, ale ani ona neproklouzla do posledního předkola Ligy mistrů.

Ale nehažme flintu do žita. Oba celky by se teď měly o to srdnatěji porvat “alespoň” o účast v základní skupině Evropské ligy. V těchto duelech by se pak ale měly prezentovat daleko větší koncentrací. A především si uvědomit, že první zápas je jen poločas, který (dvoj)zápas nerozhoduje.