Blogy

Plzeň v pohorváthovské éře

Ondřej Zlámal | 27.07.2016
P1500394.JPG foto: Karabach si z Plzně odvezl historický výsledek. Ondřej Zlámal

Když jsem reportoval zápasy Plzně v minulých letech, musel jsem být vždy ve střehu, jen když dostal Pavel Horváth míč. Vždycky s ním něco provedl, poslal přesný pas, otočil se s ním, rozehrál přímák, rohový kop. Prostě se něco stalo, co se muselo hned zaznamenat.

Takové zápasy mě bavily, protože podobnou nečekanou invenci a rozehrávku dával hře i Vladimír Darida. Když šli oba k rohovému praporku, sledoval jsem nabíhající hráče, který z nich zakončí. Navíc u Horviho člověk nikdy nevěděl, kdy vypálí, stačilo mu dostat se brance na dostřel.

Nevzpomínám si, kdy jsem reportoval z hlediska událostí z tak klidného a přehledného zápasu jako v úterý proti Karabachu.  Všechno se tak nějak dalo předvídat, překvapivých momentů bylo málo, vlastně jen jedna po strkanici před rohovým kopem, po které dostal Baránek první žlutou.

Pavel Horváth už z lavičky na hřiště nevyběhne. Ale někdo z těch současných hráčů musí do hry vnést jeho nápady a invenci. Až se tak stane, bude boj o UEFa Champions League mnohem jednodušší.