Blogy

Mistři zpátky v Edenu

Ondřej Zlámal | 11.11.2015
P1370838.JPG foto: Foto: Czech 4 Sport

Pozvání nikdo neodmítnul, kdo nemohl, byl zklamaný. Omluvou byly fotbalové zápasy. „Škoda, že jsme nehráli dřív,“ nestihnul jsem to, říkal mi na srazu reprezentace například Marek Suchý. Nejdále ze všech to měl Ronald Šiklič, vyrazil autem z Chorvatska. Nakonec se mistrů na autogramiádě ve fanzoně před zápasem s Bohemians sešlo sedm.

U stolků připravených k podpisovací akci se vítali jako za starých časů a během několika vteřin létaly vzduchem staré dobré hlášky a vtípky

Napřed se probraly novinky, co kdo dělá - Michal Vorel je majitelem vinárny, Matej Krajčík pracuje v rodinné firmě, Ronald Šiklič v agentuře zastupující chorvatské fotbalisty. Franta Dřížďal hraje v Sokolově, Jarda Černý v nižší soutěži, Jakub Diviš působí v Mladé Boleslavi, Láďa Volešák ve Dvoře Králové.

Před křestem na ploše se v chodbě u tunelu zdravili se Standou Vlčkem, který je vedoucím současného mužstva a přidal se až před výkopem, nezapomněli se pošťouchnout i s Martinem Vaniakem, který jako trenér brankářů Bohemky právě rozcvičil Zdeňka Zlámala, bohužel pro slávisty to udělal velmi dobře. Když odcházeli z rozcvičky plácli si i s Martinem Latkou, Tomášem Jablonským a Milanem Černým. Samotné utkání pak sledovali z tribuny stadionu  

Čas nezastavíte. Mnozí z fanoušků už mistrovská léta nepamatují, protože spadly do jejich dětského věku. Bylo to ale fajn zase alespoň některé vidět pohromadě. „Kéž bychom se jednou sešli všichni,“ přál si Láďa Volešák. Po roční práci na knize Vzpomínky mistrů mi to přijde jako velmi odvážný projekt Ale blíží se desetileté výročí od postupu do Ligy mistrů přes Ajax. Bylo by krásné, kdyby se něco takového Slavii povedlo. Tahle parta si zaslouží neupadnout do zapomnění.

A musím od mistrů vyřídit poděkování za pozvání a přijetí na stadionu!