Blogy

Mimo hlavní reflektory: fanzóna v Miláně

Rostislav Bakula | 03.06.2016
fanzona-milano.png foto: CZECH 4 SPORT

V sobotu jsem měl to štěstí a na finále Ligy mistrů byl přímo v Miláně, na stadionu San Siro. O dojmy z utkání už jsem se s vámi podělil, ale neméně zajímavé to bylo také tam, kam objektivy kamer příliš neostřily - v centru města, ve fanzóně.

Její hlavní část měla cca 1 kilometr a táhla se z hradu Castello Sforzesco, kde byla zbudována tribuna i hřiště na malý fotbálek, až na náměstí Piazza del Duomo. Tam pro změnu nechybělo obří pódium. Fanzónu samotnou pak lemovaly stanoviště s prezentacemi jednotlivých sponzorů i večerního finálového zápasu. Doslova na každém kroku jste si tedy mohli udělat zajímavou momentku před nějakým tím nápaditým panelem.

Nechyběly ani vzpomínky na slavnější časy milánských klubů nebo oficiální prodejny se speciálním zbožím přímo k finálovému zápasu. MasterCard přivezla Edgara Davidse a fanoušci stáli fronty, aby se s tímhle Holanďanem mohli vyfotit. Běžní turisté se mísili s fotbalovými fanoušky madridských klubů a člověk se v tu chvíli nemohl ubránit dojmu, že Italové jsou opravdu fotbalový národ.

Jasně, šlo o finále Ligy mistrů, jeden z největších zápasů sezóny. Ale stejně. V Miláně bylo prostě cítit, že tenhle zápas se hraje na místě, které si ho opravdu zaslouží.