Blogy

Liga mistrů za peníze

Rostislav Bakula | 10.02.2015
ligamistru.png

"Tak nám zpoplatnili Ligu mistrů, pani Müllerová," chtělo by se zvolat. O tom, že nejprestižnější evropskou klubovou soutěž budeme nově vídat především na placených kanálech informovala snad všechna sportovní média.

A takřka pod všemi články na tohle téma se spustila vlna fanouškovské nevole. Při poctivém pročítání jednotlivých příspěvků ale zjistíte, že lidem nevadí to, když si za kvalitu mají zaplatit. Problém je někde jinde.

Pokud byste jednoduše zaplatili a koukali, troufnu si tvrdit, že 90 % fotbalových fans možná bude remcat, ale nějakou tu stokorunu měsíčně prostě obětuje - Liga mistrů za to zkrátka stojí. Problém je v tom, že tak jednoduché to není.

Leckdo už si podobným martyriem prošel; pořídíte si satelitní příjimač, abyste mohli koukat třeba na zápasy anglické ligy. Už za rok (v lepším případě) ale můžete všechny tyhle služby rušit a přecházet na další kanál, který zrovna práva na Premier League koupil. Nebo se chcete dívat na německou ligu, jenže ta v nabídce vašeho současného poskytovatele chybí.

Pro diváka jsou to zkrátka komplikace, které nejednoho nadšence odradí. Nehledě na to, že ne všichni poskytovatelé TV signálu nabízejí pokrytí celé ČR. Někde v zapadlé vísce se prostě ke kýženému signálu ani nedostanete.

Takže až zas někdo bude spílat českému fanouškovi, že si nechce zaplatit za Ligu mistrů, ať si nejdřív nalije čistého vína a přizná si, že cesta k vytouženému signálu je mnohdy skutečnou odyseou. A divák se chce prostě dívat, ne absolvovat rituální dobrodružství.