Blogy

Krutá fotbalová chvíle pro slávistky

Ondřej Zlámal | 17.12.2020
PJml_20201216_5755.jpg foto: Pavel Jiřík

Fotbalistky Slavie byly jen půl minutu od postupu do Round of 16 proti italské Fiorentině. Z prvního zápasu si přivezly remízu 2:2 a v Edenu svítil v páté minutě nastaveného času postupový stav 0:0. Jenže přišla chvíle, při které slávistickým fanouškům píchlo u srdce.

Bonetti nacentrovala z přímého kopu a Sabatino poslala míč hlavou k tyči. Brankářka Sladká si sice na míč sáhla, ale mimo branku ho nedokázala dostat. V Edenu se strhla spontánní oslava hostujících hráček, na hřiště naskákaly i ty, které byly na střídačce.

V první řadě je nutné několikrát zdůraznit, že slávistky šly do souboje po dlouhé tréninkové a herní pauze. Bez regulérních zápasů prostě nemůžete hrát tak, jak je proti takovému soupeři potřeba. V herním projevu byla řada situací, které by rozehraná hráčka vyřešila mnohem lépe. Nedostatek herního vytížení byl vidět v soubojích Krejčiříkové, v útočné činnosti Kožárové, ale i v řadě soubojů a nepřesných přihrávek.

Vůbec nejvíc se asi nedostatek čerstvě odehraných zápasů projevil po hlavičce Necidové, kdy Mia Persson před brankou měla poslat míč druhým dotekem do sítě.

I při tom všem ale nemělo na poslední standardku dojít. Slávistky možná příliš brzo začaly bránit výsledek, vyhledávat prostory u rohu, nahánět cenné vteřiny. Ještě v nastavení rozehrávaly standardku, která skončila nedůraznou střelou a protiútokem. Možná že i střela vedle by nedovolila Italkám tak rychle přejít do útoku.

Je to pryč, jsou to bolestné, ale ve finále cenné zkušenosti. Slávistky potřebují co nejdříve hrát ligu, co nejvíc takto těžkých a vypjatých zápasů. Příště už závěr takového zápasu zvládnou.