Blogy

Když je táhnout za jeden provaz povinnost

Ondřej Zlámal | 02.04.2015
P1180375.JPG foto: CZECH 4 SPORT

Pár věcí českému lednímu hokeji závidím. Má určitě spoustu sporů, o kterých nemá veřejnost ani ponětí. Dokáže si je totiž interně vyříkat a navenek působí jednotně.  Zejména pokud jde o reprezentaci.

Finálový turnaj UEFA Under-21 EURO 2015 je jedinečná událost, kterou možná u nás zažijeme jen jednou v životě. Fanoušci to pochopili a lístky z prodeje mizí po tisících.

Pochopili to i fotbalisté. Mluvil jsem minulý týden s pěti z nich. A pak jsem je viděl na hřišti. Ať si o výsledcích s Anglií i Portugalskem může myslet a říkat, kdo chce, co chce, nikdo nemůže jedinému fotbalistovi upřít maximální snahu a nasazení.

Kolem nominací jsou spory ve všech zemích, které k nám v červnu přijedou. Vždy jde o to, že někteří hráči se trvale usadili v seniorských reprezentacích.  A s jejich nominací do U21 je pak logicky problém.  Není tomu jinak ani u nás.

Všichni zainteresovaní by si měli sednout, třeba se i seřvat, pohádat, ale dojít k nějakému řešení. A pak za ním všichni stát a táhnout za jeden provaz.  Jednotně ku prospěchu obou národních týmů.

Řešit spory a prosazovat své zájmy přes média na veřejnosti je velice nerozumné a nemoudré. Je to jako když si na hřišti hráči nepřihrávají a sólují. Na takový fotbal se nedá divat. A takové týmy prohrávají na všech frontách, protože fotbal je krásná kolektivní hra.

V hokeji na to už dávno přišli.