Blogy

Jak Liberec urazil fotbalového pánaboha

Ondřej Zlámal | 23.10.2015
P1360700.JPG foto: Ondřej Zlámal

Běžela čtvrtá minuta nastavení. Kevin Luckassen se řítil na branku Groningenu. Mohl střílet, ale viděl ještě lépe postaveného Dmitrije Efremova, dal mu míč proti noze a chystal se už asi slavit druhou branku a vítězství. Jenže jeho nikým neatakovaný spoluhráč napálil míč z osmi metrů nad břevno.

A fotbalový pánbůh byl doma. A už se na to nemohl koukat. Třeba si pod vousy zamručel: „To jsou ti, co jsem při nich stál v Marseille, kde o gól vyhráli, když byl poměr střel 31:4?  Tak to hoši nevděční, počkejte. To zase pr, aby si někdo přečerpával kontokorenty se štěstím…“

Pak to přišlo. Těžko říct, proč německý rozhodčí nastavení protáhl pěkně poctivě na šest minut, to se u nás nestává, ale v Evropské lize ano. Semlel se poslední závar a zničehonic penalta.

Aby toho nebylo málo, Danny Hoesen ji kopnul rovnou k Tomáši Koubkovi. Liberecký brankář bohužel nedokázal míč odrazit mimo jeho dosah a tak nizozemský náhradník dostal ještě jednu šanci. Míč napálil do břevna. Ale naštvaný fotbalový pánbůh ještě nevychladl, a tak se balón odrazil od břevna do sítě.

Kdepak smůla, kdepak. Týmy, které v Evropě postupují ze skupin, prostě v pravý moment stoprocentní šanci promění a rozhodnou o vítězství. Je to otřepané klišé – nedáš, dostaneš, ale je neuvěřitelné, jak ta odvěká pravda pořád funguje. Slovan se o tom ve čtvrtek večer opět přesvědčil. Úplně zbytečně. Efremov prostě neměl přízeň fotbalových nebes dráždit.