Blogy

Futsal na Slavii - hodně kvalitní podívaná!

Miroslav Kindel | 20.11.2017
fandici.jpg foto: Nikol Kuncová

Na Slavii byla v sobotu akce, která se jmenovala tzv. "Sešívaná sobota". Musím chválit. Po všech stránkách. Futsal se mi líbil, kvalitní zápas, který měl tempo...no, až na ten výsledek. 

 Bylo u toho ode mne hodně přemýšlení. V blízkosti jsem taky postřehl pár hráčů, kteří si uměli zanadávat i na rozhodčí. Nejkrásnější nadávka a to přitom ani skoro nadávka není, byla: "Ty jsi asi hodně šikovnej..." od jednoho ze slávistických hráčů. 

Bylo však párkrát vidět, že i Plzeňáci nebyli daleko od nadávání. Zejména kouč futsalové Plzně se párkrát málem uměl mihnout i u slávistické střídačky a snažil se mluvit i s pány u stolku. Ti s pobavením sledovali, jak plzeňský trenér nadává. 

Srbský kouč Slavie Nenad Veljkovič byl také dost emotivní, ale ve většině případech směrem k hráčům. Když hráči číslo 5 - Martinu Směřičkovi -  ukazoval "jak má přihrávat", tak mě to celkem pobavilo. Ten po další akci kopl míč o zeď a vyzkoušel si, jak to dělat. Prostě hodně emotivní zápas. Slavia při mém příchodu skóre málem otočila, bohužel Plzeň odskočila a pak strhla výhru na svou stranu. Nevadí, příště se to povede. 

Hra Slavie měla pozitiva. To jsem si jistý, protože jsem viděl hodně pěkných akcí, ač v ofenzivě bylo dost věcí příliš překombinovaných. Je třeba nalézt pozitiva i negativa. Negativ tam moc nebylo, ale popravdě skóre mohlo být možná i vyšší, kdyby sudí pro Plzeň odpískal penaltu za ruku bránícího slávistického hráče v brankovišti. 

Překvapila mě úroveň. Hodně vysoká. Skoro bych řekl, že jsem nestíhal ani sledovat míč. Zdálo se mi, že rozhodčí dělali chyby na obou stranách. Za faul, který byl předemnou se mohla udělit klidně i červená. 

A jelikož na hokej nesmím, tam mám doslova zákaz, tak jsem si potom počkal na zápas fotbalové Slavie. A společně s Ondřejem Zlámalem jsme se bavili. Slavia předvedla velmi pěkný kvalitní výkon ve všech směrech, který ji zaručil úspěch. Poznal jsem další lidi v tiskovém středisku a sám jsem se nejen bavil, ale snažil se i dělat poznámky. Navíc jsem měl úplně rozklepaná kolena před tiskovkou s trenérem Šilhavým. Skoro bych řekl, že jsem byl hrozně nervózní, hrozně moc. Ale on velice krásně artikuluje, velmi dobře se mi jeho komentář odezíral. Na druhou stranu pozitiva převažují a já jsem za tenhle krásný zážitek všem děkoval.

Před zápasem jsem se usadil v McDonalds a tam jsem napsal Milanu Škodovi, že se po dlouhé době objevím v Edenu a popřál mu hodně štěstí. Byl rád a doufal, že si to užiji. Jak už bylo ale nazváno, karma to obrací a Škoda dal dva velice pěkné góly a to připomínám, že Jarda Zmrhal svou formu na talíři neměl. Jednoduše jsem mu ji přivál.