Blogy

Eden za nic nemůže

Ondřej Zlámal | 02.09.2017
IMG_5567[1].JPG foto: Ondřej Zlámal

Koupit si tři dražší vstupenky a pak se dostat na svá místa třeba až po dvaceti minutách, to je prostě špatně. Někde se stala chyba a je třeba, aby se jí příště předešlo.

Bylo by ale smutné svádět něco na samotný stadion. Hrál se na něm Superpohár mezi Bayernem a Chelsea, finále UEFA Under-21 EURO, řadu zápasů vyprodala i Slavia. Taky se na něm konala řada koncertů, které navštívilo ještě víc fanoušků. Na megafronty u vstupů si u těchto akcí nevzpomínám.

Stadion určitě kapacitu na to, aby pustil do hlediště fanoušky má. Jestli byla úplně využita, to si musí pořadatelé přesně vyhodnotit. Jestli došlo k zpřísnění podmínek pro vstup a důkladnějším kontrolám – proti tomu se asi vůbec nedá nic namítat – bylo třeba na diváky důrazně apelovat, aby přišli mnohem dřív. A hlavně asi i na ty z Německa. Technické problémy u vstupu se vstupenkami také musejí být tisíckrát odstraněny a vyzkoušeny, vždyť se v Edenu hraje fotbal skoro pořád. Pokud se podcenil počet pořadatelů u vstupů, tak je to třeba také vyhodnotit.

Stadion v Edenu má moderní zázemí, umožňuje dvojí televizní produkci, nabízí velké zážitky. Samotný stadion chyby dělat neumí. Ty se musely stát někde jinde.