Blogy

Dynamo sebralo na Letné nabídnutou výhru

Ondřej Zlámal | 23.11.2020

Po 27 letech dokázali Jihočeši vyhrát na Letné. Pokazili domácí oslavu výročí už podruhé v řadě. A cesta k tomu nebyla nijak komplikovaná – svěřenci trenéra Horejše si počkali na chyby sparťanské defenzívy, potrestali je, přidali obrovské nasazení a týmový výkon ošperkovaný těmi individuálními – Javorka, Drobného, Šulce a dalších. K tomu potřebovali také trochu štěstí, ale to přeje připraveným.

Ať si Sparta zaslouží jakoukoliv kritiku, měli by začínat všechny komentáře tím, že jí chybělo osm hráčů a vypadli jí ze hry hned tři stopeři a elitní mladý útočník. S tímhle by se srovnával leckterý tým a přesto, že trenér Kotal a ani hráči se na to nevymlouvali, je to prostě fakt.

Stejně je také pravda, že chyby v obraně, kterými Sparta nabídla Dynamu tři branky, by byly zamyšlením i pro leckterého trenéra dorostu. A to zejména pro to, že to byl celý sled individuálních chyb, včetně špatné komunikace. Dotahovat třikrát náskok soupeře, to je těžký úkol ve všech utkáních.

Dynamo přesto zaslouží za svůj sebevědomý výkon pochvalu a to zejména za aktivní přístup po vstřelení třetí branky, kdy se zápas definitivně rozhodl.